‘Kom naar voren!’ / 500 jaar protestantisme – Kees Posthumus en Juul Beerda ‘Kom naar voren!’ / 500 jaar protestantisme – Kees Posthumus en Juul Beerda
Op hervormingsdag vindt in de Doopsgezinde Kerk, Paslaan 6 in Apeldoorn, de voorstelling ‘Kom naar voren!’ plaats, ter gelegenheid van de viering van 500 jaar Reformatie. Graag verwijzen we u hiernaar.
Verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda presenteren bekende en minder bekende voorlieden van de Reformatie in een afwisselende, muzikale voorstelling.
In tekst en beeld, begeleid door de klanken van een accordeon, komen de historische personen tot leven. Historisch verantwoord gaat hier spannend samen met een actuele spits. Denk aan: Maarten Luther, Jan de Bakker uit Woerden, de Duitse vorst Philipp von Hessen, de gastvrije Menso Alting, de Bijbelgetrouwe Calvijn, de dappere Menno Simonszoon, de geleerde Arminius. En de meid van de pastoor in Borne. Kent u ze nog niet? Dan leert u ze kennen, wanneer ze naar voren komen en zich uitspreken!
Datum: dinsdag 31 oktober 2017, 20.00 uur in de Doopsgezinde Kerk, Paslaan 6, Apeldoorn.
Toegang € 10,—, inclusief koffie, thee en een drankje na afloop.