Tekst van de week Tekst van de week
Het is een treurige waarheid dat het meeste kwaad wordt gedaan door mensen, die niet kunnen kiezen tussen goed en kwaad.
-Hanna Ahrendt-

Komende zondag
Nu we niet fysiek bij elkaar kunnen komen in de kerk voor de kerkdienst worden tot en met minimaal zondag 5 april de diensten digitaal uitgezonden via de website. Deze zijn ook te volgen via www.kerkomroep.nl en via  https://kerkradioapeldoorn.nl/ op de radio (87,6 MHz) en de digitale radio van Ziggo kanaal 915. U kunt de dienst voor komende zondag vanaf zaterdag beluisteren op een moment dat u uitkomt. We kregen de tip om dat niet met z’n allen tegelijk op zondagmorgen 10 uur te doen, omdat de kerkomroep dat misschien niet kan verwerken.
Voorganger is: ds. Anja van der Hart

Annuleringen vanwege Coronavirus
Vanwege het Coronavirus zijn alle kerkdiensten en activiteiten in de Bronkerk en de Duiker tot maandag 1 juni geannuleerd. Via de Kerkomroep zullen er aangepaste diensten worden uitgezonden.
Volg voor meer actuele informatie deze website of de digitale nieuwsbrief.
Nog niet geregistreerd?
Mail naar: 
 
De beheerder Johann Visscher blijft bereikbaar. Tel 06 50525501


Klokken luiden van 19.00-19.15 uur
Het Coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. Mensen raken ermee besmet, worden ziek en sommigen sterven er zelfs aan. Veel van de plaatsen waar ons dagelijks leven zich afspeelt zijn gesloten. Ook de kerken waar elke week, geloof, hoop en liefde  geoefend en geleefd worden moeten hun deuren sluiten. Om in deze tijd van onzekerheid een boodschap van hoop en troost te verspreiden zullen op de komende 2 woensdagen van 19.00-19.15 uur de kerkklokken luiden.
De kerken roepen op tot gebed en andere vormen van steun voor allen die ziek zijn en voor wie zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid en veiligheid van medemensen.
 
Gevolgen corona-virus

Gevolgen corona-virus
Naar aanleiding van de opnieuw verscherpte maatregelen tegen het coronavirus die gelden tot 1 juni 2020 hebben wij ook de activiteiten in en rond de Bronkerk moeten aanpassen. Eén van deze nieuwe maatregelen is het verbod om met meer dan 3 mensen bij elkaar te komen.
Dit betekent dat we tot 1 juni geen kerkdiensten mogen houden en alle vergaderingen en bijeenkomsten tot die datum zijn komen te vervallen.  .

Dit is een beslissing die ons veel pijn doet. Voor de komende weken betekent dit dat we niet als gemeente bij elkaar kunnen komen. Evenals afgelopen zondag zal er wekelijks een digitale kerkdienst worden opgenomen en uitgezonden. 
Via onze website www.bronkerk.nl en de digitale nieuwsbrief zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen.
Namens de Kerkenraad
Chris de Winter (scriba)
 
Lichtjes van hoop

Lichtjes van hoop
 
Toetjesmoment.nl: Filmpjes voor gezinnen over Pasen Toetjesmoment.nl: Filmpjes voor gezinnen over Pasen
Vanaf maandag 23 maart komen er nieuwe filmpjes/vlogs van Remko Groen, onze kerkelijkwerker op www.toetjesmoment.nl. Elke dag komt er een nieuw filmpje dat je als gezin bij je toetje kan bekijken. Remko zal iets vertellen rondom Pasen, maar natuurlijk ook rondom het Corona-virus waardoor je hier als gezin goed over kan praten. Laat ook andere mensen weten dat deze filmpjes komen zodat iedereen er van op de hoogte is. Geef je op voor de nieuwsbrief op toetjesmoment.nl en ontvang elke dag een herinnering dat er een nieuw filmpje online is. Dit wil je niet missen!!!
Meer informatie
Groetjes Remko Groen
Kerkelijkwerker Bronkerk
Tel. 0618270616
 
 
Pasen: Knutseltips Pasen: Knutseltips
Rondom Pasen is het een heel goed idee om te gaan knutselen met uw kind of om lekker zelf te knutselen en te praten over het paasverhaal. Zeker in deze tijd. Een bekend voorbeeld is eieren versieren, maak het je zo makkelijk als je wilt. Tip google op “paaseieren schilderen voorbeelden” en kijk dan op afbeeldingen. Wie weet inspireert het u of uw kind om mooie eieren te schilderen. Tip: Kook eerst uw ei en dan pas schilderen, zodat er geen verf af gaat en u veilig uw ei kan opeten. Natuurlijk is eieren schilderen leuk, maar u kunt nog veel meer leuke knutselwerken rondom Pasen vinden en samen maken als gezin. Maak samen een leuk schilderij of maak met lego of poppen een prachtig onderdeel uit het paasverhaal. Google voor meer ideeën “pasen knutselen christelijk” en kijk bij afbeeldingen. Maak het zo makkelijk als u en uw kind willen, denk dus niet altijd te moeilijk :-D
Wat ook voor inspiratie kan helpen is dit instagram-account https://www.instagram.com/tussenkunstenquarantaine/ Natuurlijk ben ik heel nieuwsgierig naar de mooie kunstwerken, dus maak een foto en stuur naar en deel de eindresultaten met elkaar, bijvoorbeeld via WhatsApp, Instagram of Facebook. Succes!!!
Groetjes Remko Groen
Kerkelijkwerker Bronkerk
Tel. 0618270616
 
 
Palmpasen, maak een palmpasenstok

Palmpasen, maak een palmpasenstok
De palmpasendienst op zondag 5 april gaat niet door…. Maar het is prachtig om dit als gezin wel te vieren. Dus maak met elkaar een palmpasenstok. Het is een oude traditie en het blijft leuk voor iedereen. Dus doe gewoon de optocht. Loop bijvoorbeeld als gezin door het huis als optocht, richting de zolder en weer terug en misschien zelfs wel naar buiten met de mooie Palmpasenstokken. Versier de palmpasenstokken op een mooie manier en het mooiste is als ze de volgende zaken bevatten:
  • Een houtenkruis (symbool voor het kruis waar Jezus aan stierf)
  • Palmtakken (mogen ook ander soort takken zijn ,bijvoorbeeld buxustakken, staat symbool voor PALMzondag, Jezus werd welkom geheten met palmtakken)
  • Een brood haantje (zelf bakken is een optie check internet of knip een broodje of boterham zodat het er uitziet als een haan. Brood staat symbool voor het avondmaal wat Jezus heeft meegemaakt en de haan kraaide nadat Petrus Jezus drie keer verraden had.
  • Eieren (staan symbool voor nieuw leven, je kunt ook de schil gebruiken)
  • 30 rozijnen of snoepjes (staat symbool voor 30 zilverlingen die Judas kreeg toen hij Jezus verraadde.)
  • 12 pinda’s (staat symbool voor de 12 apostelen)
  • Een krans of kroon (symbool dat Jezus onze koning is)
Natuurlijk mag je zelf ook creatief zijn. Ik zou de stokken graag willen zien dus mail een foto naar en inspireer elkaar via bijvoorbeeld WhatsApp, Instagram of Facebook.
Groetjes Remko Groen
Kerkelijkwerker Bronkerk
Tel. 0618270616
 
 
Centrum voor Levensvragen Centrum voor Levensvragen
BESCHIKBAARHEID GEESTELIJK VERZORGERS
Ouderen in Nederland maken zich grote zorgen over de risico's van het coronavirus. En na de oproep van minister Bruno Bruins om kwetsbare ouderen niet te bezoeken, zijn veel ouderen eenzaam. Geestelijk verzorgers van het Centrum voor Levensvragen bieden daarom telefonische ondersteuning aan voor thuiswonende ouderen.
lees meer »
 
Ugchelen voor de voedselbank in maart

Ugchelen voor de voedselbank in maart
 
Op weg naar Pasen

Op weg naar Pasen
Het boekje “Op weg naar Pasen” is weer beschikbaar.Dit u kan helpen de 40-dagentijd bewuster en intenser te beleven. Voor elke dag wordt u iets aangeboden om te lezen en om bij stil te staan. Dit alles vanuit de gedachte dat bezinning op wat we als de kern van ons geloof zien, helpt om dat geloof op Pasen des te vreugdevoller te kunnen vieren.
 
Diaconaal project als cadeautip Diaconaal project als cadeautip
Viert u een jubileum, bruiloft, geboorte of afscheid en heeft u zelf geen behoefte meer aan een cadeau omdat ‘u alles toch al heeft’?
Denk dan eens aan ons diaconale project Casa Speranta in Moldavië!
Deze is bijzonder geschikt om het werk van de familie Bejan met een speciale gift te steunen, zodat zij hun droom kunnen verwezenlijken met de bouw van een gezinshuis voor weeskinderen. Zamel zelf geld in of vraag uw gasten hun gift rechtstreeks naar Kerk in Actie over te maken.
Bankrekening:  NL72 RABO 0103 115 773
t.n.v. Diaconie Bronkerk o.v.v. kindertehuis Moldavië
Namens de familie Bejan, hartelijk dank
 
 
Digitale Nieuwsbrief Bronkerk Digitale Nieuwsbrief Bronkerk
Vanaf januari 2019 zal de Bronkerk beschikken over een Digitale Nieuwsbrief. Daarin komt allerlei nieuws uit de gemeente. De Nieuwsbrief is tevens bestemd voor meer persoonlijke zaken, zoals geboorte, ziekte, overlijden, om zo ook het meeleven met elkaar als Bronkerkgemeenschap te bevorderen. Deze brief wordt zo mogelijk wekelijks per mail wordt verstuurd naar mensen die zich daarop hebben geabonneerd.
lees meer »
 
Vacatures Bronkerk

Vacatures Bronkerk
De Bronkerk heeft veel vrijwilligers. Sommigen zijn heel zichtbaar, anderen minder. Er is van alles te doen, vast ook voor u. Daar is deze oproep voor. Om bij u/jou onder de aandacht te brengen waar op dit moment versterking wordt gezocht. Voor detail kijk bij: Vacatures
 
Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers
Als u met uw Samsung Tablet onze website bekijkt, kan het voorkomen dat het menu dat u aantikt niet open blijft staan. Dat is erg vervelend omdat u dan niet één van de submenu’s kunt kiezen.
We zijn er achter gekomen dat als u op het pijltje achter het menu-item twee maal (snel) achter elkaar tikt, het menu open blijft staan, zodat u een keuze kunt maken uit één van de submenu’s.