Tekst van de week Tekst van de week
Ongetwijfeld denkt elke generatie dat zij is voorbestemd om de wereld te verbeteren. Die van mij weet inmiddels dat dat er niet inzit. Maar haar taak is misschien nog wel veel groter: voorkomen dat de wereld uit elkaar valt.
-Albert Camus-

Komende zondag
Zondag 1 november
10.00 uur: Oecumenische viering: ds. A. R. Davelaar en G. Disberg.
U kunt zich voor een dienst aanmelden via onderstaande link.
www.meevieren.nl/bronkerkugchelen 
Voor wie niet over internet beschikt blijft de mogelijkheid telefonisch aan te melden op nr 0610917060
lees meer »
 
Vorming en Toerusting

Vorming en Toerusting
Het programmaboekje van Vorming en Toerusting 2020-2021 is gereed en te bestellen
via scribakr@bronkerk.nl  of tel 0610917060.
Het boekje staat ook op deze website
 
Kerk open op vrijdagavond

Kerk open op vrijdagavond
Vanaf 23 oktober, bent u iedere vrijdag van harte welkom in de Bronkerk, die is dan open van 19.00-20.00 uur. U kunt een kaarsje aansteken, of naar meditatieve muziek luisteren. Houdt u wel rekening met de corona-richtlijnen? Zoals o.a. bij binnenkomst en weggaan een mondkapje op en afstand houden.
 
Oecumenische dienst in de Bronkerk

Oecumenische dienst in de Bronkerk
Thema: Respect
Op zondag 1 november is er weer een oecumenische dienst in de Bronkerk. We gaan het in deze dienst hebben over respect naar aanleiding van de tekst uit Romeinen 14 “Aanvaard elkaar, zoals Christus u heeft aanvaard”. We zullen luisteren naar het iconische lied van Paul McCartney en Stevie Wonder ‘Ebony and Ivory’. De inspiratie voor dit lied kreeg McCartney toen hij de komiek Spike Milligan hoorde zeggen dat je zowel de zwarte als de witte noten moet bespelen om harmonie te maken. We hebben elkaar nodig, hoe verschillend we ook zijn, met respect voor elkaars verschillen, hoe zwart-wit ook, samen komen we verder!
lees meer »
 
Pop-up store met seizoensartikelen.

Pop-up store met seizoensartikelen.
De Waterloopleinmarkt in Ugchelen is bekend binnen en buiten Apeldoorn.
Maar door de corona crisis liep alles anders dit jaar, geen 50e markt, maar wel spullen in de opslagkelder. Heel veel spullen die normaal in de winter verkocht worden zoals kerstartikelen en speelgoed maar ook sfeerartikelen en kleding die gebonden zijn aan het seizoen liggen in de opslag te wachten om verkocht te worden. Net zoals andere rommelmarkten in de regio start het team van de Waterloopleinmarkt een kleine pop-up store in de kelder van de Duiker. Een gezellige snuffel kelder die wekelijks aangevuld wordt met nieuwe artikelen.
lees meer »
 
Ugchelen voor de voedselbank

Ugchelen voor de voedselbank
 
Audio-leerhuis: Hopeloos hoopvol

Audio-leerhuis: Hopeloos hoopvol
Hopeloos hoopvol is een boek van de postmoderne filosoof John D. Caputo. . In dit boek schrijft Caputo over zijn spirituele reis van het katholieke jongetje in de jaren vijftig dat graag naar de sterren staarde, tot de postmoderne filosoof ‘na de dood van God’ die ondanks alles blijft hopen op het koninkrijk van God. Het doel van deze inleiding is om wat achtergrond informatie te geven bij dit boek. Het gaat over postmodernisme, radicale theologie en nihilisme van genade.
 
Diaconaal project als cadeautip Diaconaal project als cadeautip
Viert u een jubileum, bruiloft, geboorte of afscheid en heeft u zelf geen behoefte meer aan een cadeau omdat ‘u alles toch al heeft’?
Denk dan eens aan ons diaconale project Casa Speranta in Moldavië!
Deze is bijzonder geschikt om het werk van de familie Bejan met een speciale gift te steunen, zodat zij hun droom kunnen verwezenlijken met de bouw van een gezinshuis voor weeskinderen. Zamel zelf geld in of vraag uw gasten hun gift rechtstreeks naar Kerk in Actie over te maken.
Bankrekening:  NL72 RABO 0103 115 773
t.n.v. Diaconie Bronkerk o.v.v. kindertehuis Moldavië
Namens de familie Bejan, hartelijk dank
 
 
Digitale Nieuwsbrief Bronkerk Digitale Nieuwsbrief Bronkerk
De Bronkerk brengt wekelijks een Digitale Nieuwsbrief uit. Hierin staat informatie die voor het samenleven, het elkaar ontmoeten en informeren van belang is voor het gemeente zijn.
De Nieuwsbrief is vooral bestemd voor meer persoonlijke zaken, zoals geboorte, ziekte, overlijden, om zo ook het meeleven met elkaar als Bronkerkgemeenschap te bevorderen. Deze brief wordt per mail verstuurd naar mensen die zich daarop hebben geabonneerd. Een papieren versie is op aanvraag ook verkrijgbaar.
lees meer »
 
Vacatures Bronkerk

Vacatures Bronkerk
De Bronkerk heeft veel vrijwilligers. Sommigen zijn heel zichtbaar, anderen minder. Er is van alles te doen, vast ook voor u. Daar is deze oproep voor. Om bij u/jou onder de aandacht te brengen waar op dit moment versterking wordt gezocht. Voor detail kijk bij: Vacatures
 
Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers
Als u met uw Samsung Tablet onze website bekijkt, kan het voorkomen dat het menu dat u aantikt niet open blijft staan. Dat is erg vervelend omdat u dan niet één van de submenu’s kunt kiezen.
We zijn er achter gekomen dat als u op het pijltje achter het menu-item twee maal (snel) achter elkaar tikt, het menu open blijft staan, zodat u een keuze kunt maken uit één van de submenu’s.