Dankdag in het teken van Moldavië

Op zondag 7 november vierden wij in de Bronkerk de Dankdag voor de oogst en werd er tijdens en na de dienst extra aandacht besteed aan ons diaconale project: Casa Speranta in Moldavië. Het was de intentie dat de familie Bejan bij deze feestelijke dag aanwezig zouden zijn, maar dat lieten de oplopende coronabesmettingen in zowel Moldavië als in Nederland niet toe
In lijn met het thema van de preek -De Schepping- werd getoond hoe Casa Speranta sinds 2014 uit het niets is ontstaan. Elke fase in de schepping van Casa Speranta werd besloten met een door gemeente en cantorij gezongen refrein.
Tijdens het koffiedrinken na afloop van de dienst kregen we ondersteuning van Elena en Tony die in Moldaafse kledij zelfgebakken lekkernijen uitserveerden: clatite cu visine en clatite cu brinza si stafide. Zoete pannenkoekjes met rozijnen, kersen en zachte kaas.
In de kerk werden na de dienst nog meer beelden getoond van de vorderingen die zijn gemaakt door de familie Bejan met de bouw van dit kinderhuis in Neculãieuca.
Wij maakten gelijk maar gebruik van deze speciale gelegenheid om aansluitend een mooie lunch te organiseren; De najaarslunch met een Moldavisch tintje. Ruim 50 gasten schoven aan bij ons aan tafel.
Vele smakelijke gerechten, gemaakt door onze eigen baktalenten uit de Bronkerkgemeente, werden geserveerd (kippensoep, hartige taarten en quiches, couscous, een aardappelsalade gemaakt van de geteelde aardappeltjes uit eigen Bronkerktuin (!), pastasalade, sandwiches, wraps, worstenbroodjes gevulde dadels en een uitgebreid eierbakfestijn). We startten, heel toepasselijk, met Borsjt, een typisch Moldaafse bietensoep.
Het smaakte voortreffelijk en iedereen die hieraan heeft meegewerkt danken wij dan ook heel hartelijk!
We kijken terug op een zeer geslaagde dag en mogen ons gezegend voelen met een mooie opbrengst van ruim  € 500,00 euro ten gunste van Casa Speranta.
Bekijk foto's hier.