Heilige herrie – God ontdekken in popmuziek – Corjan Matsinger Heilige herrie – God ontdekken in popmuziek – Corjan Matsinger

Op deze avond gaan we met elkaar in gesprek over popmuziek en of die muziek een rol in de kerk of in het geloof speelt. We praten over onze mooiste muziekervaringen. De inleiding wordt verzorgd door Corjan Matsinger.
Daarna zal een muzikant samen met Corjan Matsinger onze muzikale kennis testen in een popquiz. Deze avond is een avond vol 'heilige herrie', gemixt met het gevoel van de Top2000. Welkom aan muziekliefhebbers, maar ook vooral jongeren en hun ouders zijn welkom op deze muzikale avond! Deze avond geeft een voorbereiding op de Top2000-kerkdienst op 30 december a.s. Houd De Bron en de website in de gaten voor meer informatie.
Corjan Matsinger is bekend van Youth for Christ, en als schrijver en spreker.
Datum: dinsdag 27 november 2018, 20.00 uur.
Info: Remko Groen of Herma Willemsen, , tel. 06-18270616.

Top 2000-kerkdienst Top 2000-kerkdienst

Op zondag 30 december beleven we een bijzondere dienst: een
Top 2000-kerkdienst. Het einde van het jaar staat de NPO Radio 2 in het teken van de Top2000. In de Top2000 staan veel nummers met inhoud: nummers die emotie oproepen, kippenvel en herinneringen. Sommige nummers gaan expliciet over geloof of God, zoals ‘What if God was one of us’, van Joan Osborne. Andere blijken bij nadere beschouwing te gaan over belangrijke levenservaringen als liefde, dood en troost. Wat is er nou mooier dan in een kerkdienst samen te luisteren naar de mooiste nummers uit de popgeschiedenis?
Datum: zondag 30 december 2018, 10.00 uur

Liberaal christendom voor iedereen – ds. Jan Offringa Liberaal christendom voor iedereen – ds. Jan Offringa

Begin 2016 verschijnt het boek Liberaal christendom - Ervaren, doen denken.  Daarin presenteren elf auteurs, merendeels predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland, een ruimdenkende en actuele vorm van christendom. Aan de orde komt hoe je vandaag de dag over God kunt spreken, de persoon van Jezus kunt duiden, de Bijbel leest en vorm kunt geven aan een door geloof geïnspireerde levensstijl. De schrijvers nemen de christelijke traditie serieus en ontvouwen haar waarde voor deze tijd, zonder de hakken in het dogmatische zand te zetten of te lonken richting atheïsme. Hun liberale benadering sluit aan bij vragen die breeduit leven onder de grote groep godzoekers binnen en buiten de kerk.
Deze avond houdt Jan Offringa een inleiding over Liberaal christendom.
Jan Offringa is predikant te Wijk bij Duurstede. Hij was als voorzitter (2005-2010) van theologenbeweging Op Goed Gerucht betrokken bij de totstandkoming van de Doornse Catechismus. Met  een aantal gemeenteleden schreef hij in 2014 het boek God is niet te vangen dat nog steeds veel gebruikt wordt in gespreksgroepen.
Datum: dinsdag 29 januari 2019, 20.00 uur.

Uit één Bron – Rabbijn mr. Menno ten Brink Uit één Bron – Rabbijn mr. Menno ten Brink

Als kerk weten wij ons geënt op de stam van het Jodendom. Een stam die wij op veel gebieden onvoldoende kennen. Wat heeft deze stam ons te zeggen; wat kunnen wij als kerkleden van het Jodendom leren met hart, ziel en hoofd? En wat betekent Joods zijn met zijn levenshouding en inspiratie, rituelen en feesten voor de wereld waarin wij nu leven? Deze vragen hebben wij aan rabbijn Menno ten Brink voorgelegd. Hij zal op deze vragen ingaan vanuit de overeenkomsten en verschillen in wederzijdse feestdagen en sjabbat.
Menno ten Brink is rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam.
Datum: woensdag 27 maart 2019, 20.00 uur.