PKN
Welkom bij de Protestantse Gemeente in Ugchelen
 
Resultaat project Geld geven Geld maken. Resultaat project Geld geven Geld maken.

Het project “Geld Geven Geld Maken” begon op 19 maart met een omgekeerde collecte waarbij iedereen 2 euro van de diaconie ontving. Een symbolisch startbedrag om je talent te ontplooien én te delen met anderen zodat het kon gaan groeien. Het project eindigde in 2017 op 5 november met een moestuin lunch.

lees meer »
 
Kerk in Actie, project Dalit kinderen Kerk in Actie, project Dalit kinderen

De Bronkerk  heeft 3 jaar het project Dreamhouse/Rumah Impian financieel ondersteund. Deze organisatie in Indonesië richt zich op straatkinderen in Yogyakarta. Zij halen hen van straat en geven hen onderwijs voor een betere toekomst.

Vanaf 2017 ondersteunen wij het project “Onderwijs voor Dalit-kinderen in India”. Dalits vallen buiten het Indiase kastenstelsel en worden ook wel kastelozen genoemd, ze worden geminacht. De partnerorganisatie van Kerk in Actie “CARDS” vangen de Dalit- kinderen op. Zij willen via de kinderen het onderdrukkende kastensysteem doorbreken. Tijdens voor- en naschoolse bijeenkomen die Bala Bata’s worden genoemd, biedt CARDS huiswerkbegeleiding, muziek, dans en sport. Zo ontstaat er perspectief en is er hoop op een beter leven, ook voor hun naaste familie.

 
Kerk in Actie in de Bronkerk Kerk in Actie in de Bronkerk

Het College van Diakenen wil de gemeente voorgaan en stimuleren in aandacht en zorg voor de medemens in nood, dichtbij en verder weg. Dat kan met een gesprek, praktische hulp en soms met geld of spullen. Zo willen we graag invulling geven aan het 'omzien naar elkaar'.

Er leven in onze wereld veel mensen in armoede, verstoken van essentiële levensbehoeften zoals (goede) medische voorzieningen, scholing, (schoon) drinkwater.
Vrouwen en kinderen zijn extra kwetsbaar in situaties van armoede en uitbuiting en hebben daarom in de afgelopen jaren bijzondere aandacht gekregen in ons wereld-diaconale werk.

 
Nieuw project Diaconie, Dalit kinderen Nieuw project Diaconie, Dalit kinderenDalit = Onaanraakbaren. De groep van de Dalit vormt de onderste laag van de maatschappij in India. Duizenden kinderen van Dalits worden gediscrimineerd en buitengesloten. Hierdoor blijven hele gezinnen hangen in de armoede.

lees meer »
 
 
 

Inloggen

De Bronkerk
  Bronkerk Ugchelen:
  Hoenderloseweg 10
  7339GH Ugchelen.
  Tel. 055 - 533.48.59
 
d
  Predikant:
  Ds. Bart Ramaker
  Tel. 055 - 751.95.21

 
d
  
d  
Kerkelijk werker:
  Remko Groen
  Tel.
06 - 18.27.06.16
 
dd
  Scriba:
  Gradus Buitenhuis
  Tel. 055 - 533.84.50

 
d
  Cantrix/organiste:
  Ingeborg van Dokkum
  Tel. 055 - 533.31.64
 

d
  Beheerder:
  Marinus Ditzel
  Tel. 06 -
50.52.55.01
 
d
  Meldpunt (ziekte, herstel)
  Bea Rigterink
  Tel. 055 - 533.37.18
 
d
  Gebedsintenties
 

    
  Gemeentegroet
  
 
   
  Webteam
 


 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.