Expositie schilderijen

Expositie schilderijen
EXPOSITIE
Schilderijen van Fimmy Kooiker uit Oppenhuizen.
Als kind kreeg  Fimmy Kooijker, ieder jaar voor Sinterklaas en op elke verjaardag een schetsboek. Ze heeft van jongs af aan altijd veel getekend. Daarom was het ook niet zo moeilijk om een studie  te kiezen: iets met tekenen! Om wat meer toekomst zekerheid te hebben, koos ze voor de lerarenopleiding in de kunstvakken, zodat ze naast het zelf creëren van kunst ook nog les zou kunnen geven. Dat doet ze nu op o.a. Kunstacademie Friesland en geeft ze verschillende cursussen op een kunstencentrum en in haar eigen atelier.
Naast het lesgeven schildert ze veel vrij werk, maar ook regelmatig in opdracht. Vaak zijn dat portret opdrachten, maar soms wil de opdrachtgever ook bijv.zijn huis  laten vast laten leggen in verf. Ze schildert met olieverf, een materiaal waar ze erg van houdt: het is vettig en smeert fijn. Het schilderen is voor haar niet het exact weer geven van de werkelijkheid. Dan kun je ook wel een foto maken. Ze  schildert graag wat losser, zet het werk ook heel snel op en probeer het niet te ver uit te werken, zodat er een bepaalde losheid in te zien blijft. De vluchtige weergave. Sprezzatura: de schijn van moeiteloosheid, wat je o.a. ziet bij Rembrandt, maar ook bij de schilders als Breitner en Israels, ook al durft ze zich niet met hen te meten.
In de onderwerpen die Fimmy schildert komen vaak mensen voor. Ze schildert graag mensen: iedereen is anders en uniek en dat vindt ze interessant en blijft ze leuk vinden. Soms wordt ze gegrepen door mooi licht of bijzondere kleuren. Dat kun je ook in haar landschappen terugzien.

Adres Bronkerk:  Hoenderloseweg 10
Meer informatie:  Bea Rigterink 06 517 06 301
terug