Geboorte Geboorte

Heeft u een zoon of dochter gekregen? Wij ontvangen graag een geboortekaartje.
U kunt het geboortekaartje zenden naar het kerkelijk bureau.
Als we een kaartje van u ontvangen kondigen we de geboorte van uw zoon of dochter af op de Bronkerkbrief en geven we dit door aan de contactmedewerker, sectie-ouderling en predikant.

Wilt u uw kind laten dopen? Neem dan contact op met één van beide predikanten.
Enkele keren per jaar is er gelegenheid om kinderen te laten dopen. Wanneer er een doopgelegenheid is wordt dit vermeld in De Bron of op de website. In overleg met de predikant kunt u dan afspraken maken over de doopdienst. Vóór deze dienst vinden altijd eerst een of enkele doopgesprekken plaats, soms met meerdere ouders.

Gesprekskring over geloof en opvoeding.
Graag nodigen we u uit voor een gesprekskring over geloof en opvoeding, waarin u samen met andere ouders van gedachten kunt wisselen.
Zie voor dit laatste ook het programma Vorming en Toerusting

Geboorteraam Bronkerk

In de dienst op Startzondag 4 september 2016 werd het Geboorteraam in gebruik genomen. Enkele jonge ouders kwamen met hun pasgeboren kinderen het raam achter in de kerk in gebruik nemen.

Waarom een geboorteraam?
Al jarenlang werden er plannen gemaakt om ook het begin van het leven te markeren. Het Geboorteraam wil daarin voorzien. Door Marius van Dokkum is wederom een ontwerp gemaakt: de stralen van de zon die het nieuwe leven in het licht zetten. Als tekst daarbij is gekozen: ‘Kind van God gegeven, in het Licht gezet’.