Goede doelen 2019 Goede doelen 2019

Stichting Save Home

De stichting Save Home, die zich inzet voor kinderen in de Molukken, die seksueel misbruikt worden. Ze wil in eerste instantie deze kinderen een thuis bieden waar ze worden opgevangen en begeleid.

Geld is o.a. nodig voor:

• Opvang van de kinderen.
  • Begeleiding tijdens de rechtzaak
  • Huisvesting en onderhoud.
  • De mensen die er werken en de coaching van vrijwilligers.
Zie www.stichtingsavehome.com

God Bless You Homes

De stichting God Bless You Homes zet zich in voor kansarme kinderen en wezen in Kitale, Kenia. Met ruim 75 studenten op de God Bless You Highschool en 365 leerlingen op de Elim Star Academy, bieden wij aan een grote groep jongeren en kinderen onderwijs aan. Wij willen kwalitatief goed onderwijs aanbieden aan alle kinderen en tieners, onderwijs is de eerste stap uit de cirkel van armoede en geeft hoop voor de toekomst. Dit brengt wel financiële zorgen met zich mee. Niet alle ouders/verzorgers kunnen het schoolgeld betalen. Wij willen de kinderen en jongeren graag onderwijs blijven aanbieden. De kosten voor 1 schooljaar zijn € 500 euro per student. Dit zijn kosten voor kost en inwoning, (studenten overnachten op locatie, o.a. vanwege de kosten voor het reizen) en kosten voor onderwijs, boeken, lesmateriaal en voor de practicum lessen. Zie www.gbyh.nl.

Stichting Steungroep Nederland Roemenië

De Stichting Steungroep Nederland Roemenië bestaat sinds 2003 en richt zich voornamelijk op projecten voor de sociaal zwakkeren en / of ouderen in de Roemeense samenleving. Het geld dat wij ontvangen wordt besteed aan een –nader in te vullen- project ten bate van een van de bejaardenhuizen waarmee wij samenwerken. Wij hebben geen project “op de plank liggen” om geen valse hoop te creëren maar er zijn genoeg knelpunten die een oplossing vragen. Zie www.stnedrom.nl

De Ugchelse Woudlopers

Scoutingvereniging De Ugchelse Woudlopers. Als ultieme uitdaging gaan de jongeren één keer in de tijd dat ze bij de Explorers (tussen 14 – 17 jaar) zitten, op een zelf bij elkaar gespaarde, grensverleggende Europa-reis. Tijdens de reis zullen de jongeren gedurende twee weken per openbaar vervoer, een deel van Europa gaan ontdekken. Om de reis te bekostigen hebben de jongeren zich de afgelopen drie jaar met verschillende acties ingezet om geld in te zamelen. Op deze manier leren ze verantwoordelijkheid te dragen en leren ze om met elkaar aan een gezamenlijk doel te werken. Kortom; het draait niet alleen om de reis zelf, maar ook om het proces er naar toe.Er is nog een financieel tekort. De jongeren helpen mee met de ophaaldag en op de Waterloopleinmarkt zelf.

Kindertehuis in Nyíregyháza te Hongarije

In dit tehuis wonen 100 lichamelijk en psychisch gehandicapte dames tussen de 10 en 35 jaar. Een aantal van hen slaapt op de bovenverdieping. Echter er zijn geen trapleuningen wat zeer gevaarlijk is omdat de gehandicapten ook erg wankel ter been zijn. We krijgen ook een bedrag van een ander goed doel. Met deze twee bedragen kunnen trapleuningen aangeschaft worden.

HartVeiligwonen Ugchelen

HartVeiligwonen Ugchelen heeft tot doel actief te zijn indien er een reanimatie in ons dorp wordt gemeld door de meldkamer van de ambulancedienst. Het doel is om kostbare tijd te overbruggen door een reanimatie te starten voordat de professionele hulpverlening arriveert. Er zijn inmiddels 90 vrijwilligers actief en zijn negen AED's 24x7 beschikbaar in Ugchelen! HartVeiligwonen Ugchelen heeft geen eigen inkomen, maar wel jaarlijks ongeveer € 1000 aan uitgaven. Denk daarbij aan: herhalingslessen voor de vrijwilligers, onderhoudscontracten voor de AED’s, etc.

Hartveilig wonen Ugchelen is bij uitstek een organisatie van Ugchelen voor Ugchelen