Hoe 'groen' is de Bijbel? – drs. Peter H. Siebe Hoe 'groen' is de Bijbel? – drs. Peter H. Siebe
Eind 2016 verscheen een 'Groene Bijbel'. Maar is de Bijbel inderdaad een 'groen' boek? Kunnen we uit de Bijbel iets zinnigs halen over een actueel vraagstuk als de klimaatcrisis? Wat staat daar eigenlijk in over de zorg voor de schepping (de natuur)? Hoe komt het dat daar lange tijd weinig aandacht voor was in de kerk? En hoe vertaal je dat in een praktisch wat en hoe vandaag: voor de stappen die wij kunnen ondernemen?
De Bijbel bevat allerlei motieven om ‘groen’ te leven, niet uit dwang of
doemdenken, maar als een bevrijdend mogen. Het maakt de kerk missionair, bewogen, geloofwaardig en actueel.
Drs. Peter H. Siebe werkt bij het Nederlands Bijbelgenootschap en als freelance journalist en duurzaamheidsadviseur. In 1998 bood hij aan toenmalig milieuminister Pronk het 'Christelijk Ecologisch Appèl' aan.
Datum: woensdag 10 januari 2018, 20.00 uur.