Liberaal christendom voor iedereen – ds. Jan Offringa Liberaal christendom voor iedereen – ds. Jan Offringa

Begin 2016 verschijnt het boek Liberaal christendom - Ervaren, doen denken.  Daarin presenteren elf auteurs, merendeels predikant binnen de Protestantse Kerk in Nederland, een ruimdenkende en actuele vorm van christendom. Aan de orde komt hoe je vandaag de dag over God kunt spreken, de persoon van Jezus kunt duiden, de Bijbel leest en vorm kunt geven aan een door geloof geïnspireerde levensstijl. De schrijvers nemen de christelijke traditie serieus en ontvouwen haar waarde voor deze tijd, zonder de hakken in het dogmatische zand te zetten of te lonken richting atheïsme. Hun liberale benadering sluit aan bij vragen die breeduit leven onder de grote groep godzoekers binnen en buiten de kerk.
Deze avond houdt Jan Offringa een inleiding over Liberaal christendom.
Jan Offringa is predikant te Wijk bij Duurstede. Hij was als voorzitter (2005-2010) van theologenbeweging Op Goed Gerucht betrokken bij de totstandkoming van de Doornse Catechismus. Met  een aantal gemeenteleden schreef hij in 2014 het boek God is niet te vangen dat nog steeds veel gebruikt wordt in gespreksgroepen.
Datum: dinsdag 29 januari 2019, 20.00 uur.