Overlijden Overlijden
Bij ernstige ziekte en overlijden kunt u altijd een beroep doen op de pastorale zorg van de predikant of uw sectie-ouderling. Wellicht wilt u ook dat zij betrokken zijn bij het nemen van afscheid van een geliefde. Houd hen op de hoogte, dan zullen zij voor en na het overlijden zo goed mogelijk begeleiding geven, afgestemd op uw behoeften en verlangens.
  • De Bronkerk beschikt over een uitvaartteam, bestaande uit de predikanten en enkele lekenvoorgangers.
  • Voor een uitvaart kunt u een beroep op hen doen door het overlijden te melden bij Marinus Ditzel (06-34827579) of diens vervanger Ans van Amersfoort. Zij helpen u verder om een keuze te maken van een voorganger die in uw situatie past en die beschikbaar is.
  • Het is mogelijk de Bronkerk te gebruiken voor een dienst van afscheid en gedachtenis.
  • Als u ervoor kiest de dienst op bv. Heidehof plaats te laten vinden is er eveneens de mogelijkheid een van de leden van het uitvaartteam in te schakelen.
Wat te doen bij overlijden:
  • Informeer uw sectie-ouderling of predikant.
  • Als u voor begeleiding en voor de rouwdienst een beroep wilt doen op een lid van het uitvaartteam, neem dan contact op met Marinus Ditzel (06-34827579) of bij afwezigheid met zijn vervanger Ans van Amersfoort ( 06-555882273).
    Bij geen gehoor, neem dan contact op met het kerkelijk bureau.
  • Stuur de rouwkaart naar het Kerkelijk Bureau, Hoenderloseweg 10, 7339 GH Ugchelen, evenals aan de voorganger.
  • Als het overlijden aan de kerk bekend is gemaakt en een gemeentelid betreft krijgen de nabestaanden een uitnodiging voor de speciale Gedachtenisdienst eind november.

In de kerk is een gedachtenisraam.
Hier wordt een kruisje met de naam van het overleden gemeentelid opgehangen.
In november is er een gedachtenisdienst en in deze dienst  worden de namen van de overledenen genoemd en kaarsen aangestoken.
Op het raam staan de woorden:
"Heer, herinner U de namen van hen die gestorven zijn..."
Op deze plaats ligt ook een gedachtenisboek waarin de rouwbrieven een plaats krijgen.

Coördinatie kruisjes en Gedachtenisdienst: kerkelijk bureau