Overlijden Overlijden

Bij ernstige ziekte en overlijden kunt u altijd een beroep doen op de pastorale zorg van de predikant of uw wijkouderling. Wellicht wilt u ook dat zij betrokken zijn bij het nemen van afscheid van een geliefde. Houd hen op de hoogte, dan zullen zij voor en na het overlijden zo goed mogelijk begeleiding geven, afgestemd op uw behoeften en verlangens.

• Bij de Bronkerk beschikken we over een uitvaartteam, bestaande uit de predikanten en enkele lekenvoorgangers.
  • Voor een uitvaart kunt u een beroep op een van hen doen door het overlijden te melden bij de beheerder. Deze helpt u verder om een keuze te maken van een voorganger die in uw situatie past en die beschikbaar is.Het is mogelijk dat u de Bronkerk wilt gebruiken voor een dienst van afscheid en gedachtenis.
  • Ook als u ervoor kiest de dienst bv op Heidehof plaats te laten vinden, is er wel de mogelijkheid om daarvoor een van de leden van het uitvaartteam de leiding in te schakelen.
Wat te doen bij overlijden:
  • Informeer uw wijkouderling of predikant.
  • Als u voor begeleiding en voor de rouwdienst een beroep wilt doen op een lid van het uitvaartteam, neem dan contact op met de beheerder. Deze helpt u verder om een keuze te maken uit een van de voorgangers die in uw situatie past en die beschikbaar is.
  • Wilt u voor de rouwdienst gebruik maken van de kerk neem dan contact op met de beheerder (hiervoor kunt u buiten de openingsuren ook bellen met dhr. M. Ditzel, tel. 055 -5424603 of 06-50525501). Bij geen gehoor, neem dan contact op met het kerkelijk bureau.
  • Stuur de rouwkaart naar het Kerkelijk Bureau, Hoenderloseweg 10, 7339 GH Ugchelen, evenals aan de voorganger.
  • Als u een overlijden bekend maakt aan de kerk krijgt u een uitnodiging voor de speciale Gedachtenisdienst eind november.

In de kerk is een gedachtenisraam.
Hier wordt een kruisje met de naam van het overleden gemeentelid opgehangen.
In november is er een gedachtenisdienst en in deze dienst  worden de namen van de overledenen genoemd en kaarsen aangestoken.
Op het raam staan de woorden:
"Heer, herinner U de namen van hen die gestorven zijn..."
Op deze plaats ligt ook een gedachtenisboek waarin de rouwbrieven een plaats krijgen.

Coördinatie kruisjes en Gedachtenisdienst: kerkelijk bureau