Palmpasen, maak een palmpasenstok

De palmpasendienst op zondag 5 april gaat niet door…. Maar het is prachtig om dit als gezin wel te vieren. Dus maak met elkaar een palmpasenstok. Het is een oude traditie en het blijft leuk voor iedereen. Dus doe gewoon de optocht. Loop bijvoorbeeld als gezin door het huis als optocht, richting de zolder en weer terug en misschien zelfs wel naar buiten met de mooie Palmpasenstokken. Versier de palmpasenstokken op een mooie manier en het mooiste is als ze de volgende zaken bevatten:
  • Een houtenkruis (symbool voor het kruis waar Jezus aan stierf)
  • Palmtakken (mogen ook ander soort takken zijn ,bijvoorbeeld buxustakken, staat symbool voor PALMzondag, Jezus werd welkom geheten met palmtakken)
  • Een brood haantje (zelf bakken is een optie check internet of knip een broodje of boterham zodat het er uitziet als een haan. Brood staat symbool voor het avondmaal wat Jezus heeft meegemaakt en de haan kraaide nadat Petrus Jezus drie keer verraden had.
  • Eieren (staan symbool voor nieuw leven, je kunt ook de schil gebruiken)
  • 30 rozijnen of snoepjes (staat symbool voor 30 zilverlingen die Judas kreeg toen hij Jezus verraadde.)
  • 12 pinda’s (staat symbool voor de 12 apostelen)
  • Een krans of kroon (symbool dat Jezus onze koning is)
Natuurlijk mag je zelf ook creatief zijn. Ik zou de stokken graag willen zien dus mail een foto naar en inspireer elkaar via bijvoorbeeld WhatsApp, Instagram of Facebook.
Groetjes Remko Groen
Kerkelijkwerker Bronkerk