Programma activiteiten Bronkerk 2020-2021

Wat gebeurt er in de kerkdienst – ds Eline van Iperen en ds Regina Davelaar
In dit leerhuis gaan we ons verdiepen in het wat en waarom en het hoe van de kerkdienst. De eerste bijeenkomst gaat over de vraag: waarom gaan mensen naar de kerk? De tweede bijeenkomst gaat het over de liturgie: wat gebeurt er allemaal in de kerkdienst en waarom? De derde bijeenkomst gaat over de doop en de vierde bijeenkomst gaat over het avondmaal. De Werkgroep vieren wil komend jaar nadenken over de kerkdienst en over de vraag wat eventueel anders kan/moet. Zij wilden eerst meer achtergrondinformatie over waarom het in de kerk gaat zoals het gaat. Die achtergrondinformatie willen we u niet ontnemen en dus is iedereen van harte uitgenodigd om aan de schuiven. U geeft zich in principe op voor alle vier de avonden.

Data: maandag 28 september, 19 oktober, 16 november, 7 december
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Locatie: kerkzaal
Opgeven via predikantEI@bronkerk.nl, 055-8438214.

Leerhuis Hopeloos hoopvol – ds Regina Davelaar
In dit leerhuis lezen we met elkaar het boek van John D. Caputo, Hopeloos hoopvol. In dit boek schrijft Caputo over zijn spirituele reis van het katholieke jongetje in de jaren vijftig dat graag naar de sterren staarde, tot de postmoderne filosoof ‘na de dood van God’ die ondanks alles blijft hopen op het koninkrijk van God. We bespreken elke bijeenkomst 2 hoofdstukken die je van te voren hebt gelezen. We onderzoeken wat Caputo nu eigenlijk zegt en bedoelt (want dat is niet altijd even duidelijk) en leggen dit naast onze eigen spirituele reis. Er is plek voor 8 deelnemers.

Data: maandag 21 september, 26 oktober, 30 november, 25 januari, 15 februari
Tijd: 19.30 - 21.30 uur
Locatie: de Duiker
Opgeven via predikantRD@bronkerk.nl of 06-12837524.