Vanuit de Diakonie Vanuit de Diakonie

Sinds begin dit jaar is er een opvang voor vluchtelingen aan de ChristiaanGeurtsweg. Daar wonen zo’n 350 volwassenen en kinderen die in afwachting zijn van hun asielprocedure.  Zij komen uit diverse landen met diverse achtergronden. Er zijn weinig activiteiten voor een goede dagbesteding. Kerk en Vluchteling met Present probeert via kerken in Apeldoorn deze activiteiten op te zetten en te coördineren. Dat doen ze samen met de activiteiten vanuit het Coa. Er zijn vrijwilligers nodig voor bijv. taallessen, peuteropvang, koken, spelmiddagen, meet&eat.
In het verleden zijn er ook vanuit Ugchelen een paar middagen georganiseerd. Daarbij waren een aantal mensen betrokken. Zij hebben ervaring en kunnen deze mogelijk inzetten bij nieuwe initiatieven.
De vraag is dus: Wie wil zich als vrijwilliger inzetten bij de organisatie of invulling van activiteiten voor vluchtelingen? Neem dan graag contact op met Anne van de Vis;    Ook voor nadere vragen gebruikt u dit adres.