Tekst van de week Tekst van de week
De bergen worden  opengescheurd voor de metalen die in hun aderen groeien.  En de mens prijst   degenen die aan de natuur de grootste schade berokkenen.
-Leonardo da Vinci-

Komende zondag
Zondag 28 november – 1e Advent
10.00 uur: ds. H. Bouma (Kampen), Verhaaldienst..
De Corona richtlijnen worden in acht genomen, kom niet als u klachten hebt. Voor een eventueel “Bron/contact onderzoek” vragen wij bij binnenkomst uw naam en telefoonnummer.
Deze dienst is te volgen via kerkomroep en via "YouTube"
lees meer »
 
Uitvaart Marinus Ditzel Uitvaart Marinus Ditzel
Op 20 november is Marinus Ditzel overleden. De uitvaartdienst is op zaterdag 27 november om 11:00. Vanwege de corona maatregelen is het aantal aanwezigen bij de dienst beperkt. Daarom heeft de familie besloten die via YouTube uit te zenden. Gebruik daartoe deze link via "YouTube"
 
Giftshop

Giftshop
De komende weken staat er tegenover de boekenkast van de Waterloopleinmarkt in de garderobe een stelling vol met leuke presentjes voor de Sinterklaas en Kerst. Het zijn nieuwe en gebruikte artikelen. Met de opbrengst steunt u de goede doelen van de Waterloopleinmarkt.
 
Dankdag in het teken van Moldavië.

Dankdag in het teken van Moldavië.
Op zondag 7 november vierden wij in de Bronkerk de Dankdag voor de oogst en werd er tijdens en na de dienst extra aandacht besteed aan ons diaconale project: Casa Speranta in Moldavië. Het was de intentie dat de familie Bejan bij deze feestelijke dag aanwezig zouden zijn, maar dat lieten de oplopende coronabesmettingen in zowel Moldavië als in Nederland niet toe. Bekijk de foto's hier.
lees meer »
 
Speculaastaartenactie 2021

Speculaastaartenactie 2021
Een jaarlijks terugkerend fenomeen bieden wij u ook nu weer aan: de overheerlijke speculaastaarten. De speculaastaart is zeer speciaal want ze zijn met liefde
gebakken
door bewoners van ‘s Heerenloo.
Met de aanschaf ervan ondersteunt u het werk van s’Heerenloo maar ook het diaconale project van 

de Bronkerk: “Gezinshuis Casa Speranta in Moldavië.
Ook te koop chocolade:
lees meer »
 
Ugchelen voor de voedselbank in november.

Ugchelen voor de voedselbank in november.
In de maand November sparen we voor de Voedselbank koffie, thee, suiker, houdbare melkproducten, kruid- en of pepernoten. Ook andere houdbare producten zijn altijd welkom.
De producten kunnen afgeleverd worden op zaterdagochtend van 9.00- 12.00 uur in de krat voor de garagedeur aan de Karhulstraat 19 en natuurlijk ook in de kerk in de mand.
 
Statiegeld voor Casa Speranta

Statiegeld voor Casa Speranta
Bij het flesseninzamelpunt van Albert Heijn kunt u uw statiegeldbon in een donatie omzetten. U heeft daarbij de keuze uit 3 opties voor goede doelen en wij zijn zeer content dat vanaf augustus hierin is opgenomen ons diaconale project Casa Speranta! Een hele mooie actie die loopt tot en met januari 2022.
Nu ook de kleine petflesjes ‘statiegeldwaardig’ zijn, wordt het aanbod voor statiegeldflessen uitgebreid en kunnen de kleine bedragen samen oplopen tot een heel mooi bedrag voor de realisatie van het kinderhuis in Moldavië.
Selecteer na het inleveren van uw flessen de knop “donatie” en vervolgens “Bronkerk”.

Alvast dank voor uw donatie!
Taakgroep Kerk in Actie
 
 
Boeken Waterloopleinmarkt

Boeken Waterloopleinmarkt
Bent u aan het opruimen en hebt u boeken voor de Waterloopleinmarkt? Ik neem ze graag in ontvangst. Er zijn de afgelopen periode veel romans en thrillers gehaald uit de boekenkast in De Duiker. En de internetverkoop van ons boekwinkeltje Boekenbron loopt geweldig. Zodoende is er plek voor nieuwe aanvoer.
De inname van goederen op de woensdagmorgen staat stil, maar voor boeken kunt u met mij een afspraak maken. Tjeerd van der Meulen, tel. 06-44074229 of mail tvdmeulen@planet.nl
 
Kerkdiensten met beeld

Kerkdiensten met beeld
Op zondagmorgen, maar ook door de week, luisteren velen naar de diensten die op zondagmorgen rechtstreeks uitgezonden worden.  Vanaf zondag 7 februari kunt u de dienst ook met beeld volgen. Voorlopig verkeren we nog in de experimenteerfase en kan de kwaliteit van beeld en geluid niet optimaal zijn. Dit hopen we op termijn te verbeteren.
De dienst meebeleven via Kerkomroep blijft ook mogelijk.
Om de dienst met beeld te volgen kunt U de volgende link gebruiken.
Bronkerk Ugchelen - YouTube
 
Audio-leerhuis: Hopeloos hoopvol

Audio-leerhuis: Hopeloos hoopvol
Hopeloos hoopvol is een boek van de postmoderne filosoof John D. Caputo. . In dit boek schrijft Caputo over zijn spirituele reis van het katholieke jongetje in de jaren vijftig dat graag naar de sterren staarde, tot de postmoderne filosoof ‘na de dood van God’ die ondanks alles blijft hopen op het koninkrijk van God. Het doel van deze inleiding is om wat achtergrond informatie te geven bij dit boek. Het gaat over postmodernisme, radicale theologie en nihilisme van genade.
 
Diaconaal project als cadeautip Diaconaal project als cadeautip
Viert u een jubileum, bruiloft, geboorte of afscheid en heeft u zelf geen behoefte meer aan een cadeau omdat ‘u alles toch al heeft’?
Denk dan eens aan ons diaconale project Casa Speranta in Moldavië!
Deze is bijzonder geschikt om het werk van de familie Bejan met een speciale gift te steunen, zodat zij hun droom kunnen verwezenlijken met de bouw van een gezinshuis voor weeskinderen. Zamel zelf geld in of vraag uw gasten hun gift rechtstreeks naar Kerk in Actie over te maken.
Bankrekening:  NL72 RABO 0103 115 773
t.n.v. Diaconie Bronkerk o.v.v. kindertehuis Moldavië
Namens de familie Bejan, hartelijk dank
 
 
Digitale Nieuwsbrief Bronkerk Digitale Nieuwsbrief Bronkerk
De Bronkerk brengt wekelijks een Digitale Nieuwsbrief uit. Hierin staat informatie die voor het samenleven, het elkaar ontmoeten en informeren van belang is voor het gemeente zijn.
De Nieuwsbrief is vooral bestemd voor meer persoonlijke zaken, zoals geboorte, ziekte, overlijden, om zo ook het meeleven met elkaar als Bronkerkgemeenschap te bevorderen. Deze brief wordt per mail verstuurd naar mensen die zich daarop hebben geabonneerd. Een papieren versie is op aanvraag ook verkrijgbaar.
lees meer »
 
Vacatures Bronkerk

Vacatures Bronkerk
De Bronkerk heeft veel vrijwilligers. Sommigen zijn heel zichtbaar, anderen minder. Er is van alles te doen, vast ook voor u. Daar is deze oproep voor. Om bij u/jou onder de aandacht te brengen waar op dit moment versterking wordt gezocht. Voor detail kijk bij: Vacatures
 
Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers
Als u met uw Samsung Tablet onze website bekijkt, kan het voorkomen dat het menu dat u aantikt niet open blijft staan. Dat is erg vervelend omdat u dan niet één van de submenu’s kunt kiezen.
We zijn er achter gekomen dat als u op het pijltje achter het menu-item twee maal (snel) achter elkaar tikt, het menu open blijft staan, zodat u een keuze kunt maken uit één van de submenu’s.