PKN
Welkom bij de Protestantse Gemeente in Ugchelen
 
Tekst van de week Tekst van de week

Goed rentmeesterschap betekent dat je zorg draagt voor alles wat je hebt ontvangen. -Julian Baggini-

 
Oproep klussendag 14 oktober Oproep klussendag 14 oktober

Op 14 oktober is er weer een klussendag van 9.00 t/m 14.00 uur. Rondom de Bronkerk en de Duiker. We sluiten af met soep en broodjes.
Kom helpen en laat het even weten op 06 - 505 25 50

 
Ugchelen voor de voedselbank in september Ugchelen voor de voedselbank in september

 
HET IS ZOVER: DE KEUZE VOOR ONZE KERKELIJK WERKER IS GEMAAKT! HET IS ZOVER: DE KEUZE VOOR ONZE KERKELIJK WERKER IS GEMAAKT!

Het verheugt de kerkenraad zeer u mee te kunnen delen dat  zij op donderdagavond, 24 augustus, de voordracht van de sollicitatiecommissie voor een kandidaat voor de functie van kerkelijk werker jeugd/jonge gezinnen Bronkerk van harte unaniem heeft gesteund en akkoord gaat met de benoeming van de heer Remko Groen uit Lelystad. Remko is een gedreven en enthousiast kerkelijk werker met een brede ervaring van 10 jaar in het werkveld.

lees meer »
 
Programma Vorming & Toerusting 2017 - 2018 Programma Vorming & Toerusting 2017 - 2018

Het nieuwe Programma 2017 – 2018 staat op de website. klik hier

 
Geld Geven – Geld Maken Geld Geven – Geld MakenWe kennen allemaal de gelijkenis van de talenten uit de Bijbel. Dat je ze niet moet begraven, maar dat je er juist iets mee moet doen: vermeerderen, delen.

Door onze talenten te delen met anderen kan een klein bedrag ook groot worden. Op zondag 19 maart hebben we een omgekeerde collecte gehouden, waarbij iedereen € 2,00 heeft ontvangen. Een symbolisch startbedrag om je talent te kunnen ontplooien.

Het samen verdiende geld is bestemd voor de Dalitkinderen in India, voor het Bala Bata-project dat de Bronkerk heeft geadopteerd voor de komende periode. Kerk in de Wereld/Kerk in Actie Dalit
En dat we talenten in onze gemeente hebben, dát hebben we geweten. Hieronder ziet u de acties die op touw zijn gezet.
U kunt een actie financieel steunen, maar nog beter is het om juist mee te doen aan een actie of wellicht uw hulp aanbieden voor de uitvoering ervan!
Wilt u uw actie ook gepubliceerd zien worden op de website, of heeft u vragen dan kunt u terecht bij Inge van Vemde. Zij is de coördinator van de acties en bereikbaar via . De overige leden van de werkgroep zijn: Herma Willemsen, Mientje Schep en Margret Tinholt.
Op 5 november, de zondag van de dankzegging, zal het eindresultaat worden bekendgemaakt.

INGEKOMEN ACTIES:
Treinreis naar Duitsland  – organisatie Jan Buis (afgerond)
Vakantiehuis in de Ardèche (in overleg af te huren) – Hans en Leida Bruijn
Nonnenpakken gemaakt voor de show Sister Act – Riet van den Brand
Lekkernijen verkoop tijdens het koffiedrinken na de kerkdienst – Familie Tinholt
Kraamcadeau gemaakt door Ria Hart
Postzegelverzameling verkopen door Bert Bos
Workshop Mindfulness op 28 september - Ymke van der Schaaf en Marijke van der Roest 
Wandeling op het Leesten op 15 oktober - Roline Zwijze en Annemieke van de Giessen
Libanees/Armeense maaltijd op 27 oktober - Anja van der Hart en Wil Ramaker
Moestuin-lunch op zondag 5 november - Werkgroep Kerk in Actie
Verloting acquarel - Gé Bos
Doos van de Deusjes - Familie Deuze
Computerhulp aangeboden door Berry van den Berg

 
Ook in 2017 verzamelen we voor de voedselbank Ook in 2017 verzamelen we voor de voedselbank

De Voedselbank Apeldoorn bestaat sinds 2006. Momenteel maken zo’n 270 gezinnen in Apeldoorn wekelijks gebruik van de voedselbank. Mensen die hiervoor in aanmerking kunnen komen hebben minder dan 200,00 euro per maand te besteden. Naar mate het aantal voedselbanken in Nederland groeit is de beschikbaarheid van levensmiddelen uit de landelijke en regionale bedrijven kleiner geworden.

lees meer »
 
Vacatures Bronkerk per 2017

Vacatures Bronkerk per 2017

De Bronkerk heeft veel vrijwilligers. Sommigen zijn heel zichtbaar, anderen minder. Er is van alles te doen, vast ook voor u. Daar is deze oproep voor. Om bij u/jou onder de aandacht te brengen waar op dit moment versterking wordt gezocht. Voor detail kijk bij: Vacatures

 
Oproep collecte Ugchelens project Oproep collecte Ugchelens project

Enkele keren per jaar is de collecte bestemd voor  een project waar inwoners van Ugchelen zich voor inzetten.  Dit kan een plaatselijk of landelijk project zijn, maar ook in een ontwikkelingsland. Het project moet aansluiten bij de doelstelling van het College van Diakenen, mensen helpen waar onze hulp nodig is.

lees meer »
 
Een extra 'Tekst van de week' van Rumah Impian Een extra 'Tekst van de week' van Rumah ImpianOok ontvingen wij het plan voor het kinderdagverblijf bij Dreamhouse, hier downloaden. Welliswaar in het Engels maar dan is het ook echt echt!

 
Extra bijdrage aan collectedoel? Extra bijdrage aan collectedoel?

In de 40 dagen tijd, maar ook op andere momenten in het jaar, zijn er collectes voor speciale doelen. Hierover wordt dan extra informatie gegeven via de beamer of door de dienstdoende diaken. Als het mogelijk is informeren wij u vooraf over deze bijzondere collectes. Soms is dat niet mogelijk ...

lees meer »
 
Boekenkast Duiker

Boekenkast Duiker

Houdt u van lezen? Kijk dan eens in de boekenkast van de Waterloopleinmarkt, achter in de hal van De Duiker. U vindt er een gevarieerd aanbod van mooie romans, streekromans, spannende thrillers en detectives en wat er verder aan literatuur en lectuur wordt aangeboden. De collectie wordt voortdurend ververst. Dus: kom, kijk en verwen uzelf met een goed boek. Het is zelfbediening: er staat een geldkistje bij en de boeken kosten allemaal een euro.

lees meer »
 
ANBI gegevens

ANBI gegevens

Op 3 januari 2017 zijn begroting 2017 en jaarrekeningen 2015 van de Bronkerk en Diaconie Bronkerk geplaatst. Lees meer bij: ANBI

 
 
 

Inloggen

De Bronkerk
  Bronkerk Ugchelen:
  Hoenderloseweg 10
  7339GH Ugchelen.
  Tel. 055 - 533.48.59
 
d
  Predikant:
  Ds. Bart Ramaker
  Tel. 055 - 751.95.21

 
dd
  Scriba:
  Gradus Buitenhuis
  Tel. 055 - 533.84.50

 
d
  Cantrix/organiste:
  Ingeborg van Dokkum
  Tel. 055 - 533.31.64
 

d
  Beheerder:
  Marinus Ditzel
  Tel. 06 -
50.52.55.01
 
d
  Meldpunt (ziekte, herstel)
  Bea Rigterink
  Tel. 055 - 533.37.18
 
d
  Gebedsintenties
 

    
  Gemeentegroet
  
 
   
  Webteam
 
 

 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.