PKN
Welkom bij de Protestantse Gemeente in Ugchelen
 
Tekst van de week Tekst van de week

De mens is wat hij zich herinnert. -Douwe Draaisma-

 
Vacature predikant Vacature predikant

De Protestantse gemeente Bronkerk in Ugchelen is op zoek naar een predikant.
(0,8 - 1,0 fte).
Zie informatie vacature.
Zie Profielschets predikant .
Zie Beleidsplan 2017-2021 Bronkerk

 
Klusochtend Bronkerk van 9 tot 13 uur op 7 april Klusochtend Bronkerk van 9 tot 13 uur op 7 april

Wie wil er meehelpen met een aantal klusjes in en rondom de kerk. Het gaat om werkzaamheden waarbij zowel onhandige als handige hulp gewenst is zoals dakgoten schoonmaken en schoffelen maar ook het herstellen van hang- en sluitwerk en voor de liefhebber een reparatie in de klokkentoren. Kortom iedereen is welkom. De ochtend wordt afgesloten meet een gezamenlijk lunch.
U kunt zich aanmelden bij Gert Dijk via email

 
Passion ‘Hij en ik’ – Een muzikale raamvertelling Passion ‘Hij en ik’ – Een muzikale raamvertelling

De lijdensweg van Jezus, die laatste dagen van zijn leven door de ogen van Maria Magdalena. Een moment van bezinning, omlijst door mooie liederen, gezongen door Seven-Up uit Apeldoorn, Inspiration uit Terwolde en Step-by-Step uit Bussloo, onder leiding van Marlies Tiemens en teksten over ‘Hij en ik’, geschreven en verteld door ds. Frans Ort. Dat is wat de Bronkerk biedt op zaterdag 24 maart om 19.30 uur.
Toegang vrij; collecte bij de uitgang.

 
Palmpaasstokken maken. Kom je ook?

Palmpaasstokken maken. Kom je ook?

Op 25 maart is het Palmpasen.
We gaan dan weer palmpaasstokken maken.  Alle kinderen van 0 tot 12 jaar zijn van harte welkom.  We beginnen om 9.30 uur en als we klaar zijn, dan laten we de palmpaasstokken aan de mensen in de kerk zien.
Aanmelden
Spontaan komen kan altijd, maar we vinden het fijn als je je van te voren wilt aanmelden. Dan kunnen we gericht inkopen doen. Je kunt je opgeven door te reageren op deze uitnodiging of via een email . Als je vader of moeder wil helpen bij het maken van de stokken dan zijn ze van harte welkom. Wil je ons dan ook laten weten of je vader of moeder komt helpen? Als je nog een stok hebt  van vorig jaar dan mag je die natuurlijk meenemen, geef je even door of je zelf een stok meeneemt?
We vinden het super leuk als je komt, zo gaan we SAMEN onderweg naar Pasen!

 
Afscheid ds. Bart Ramaker

Afscheid ds. Bart Ramaker

In het weekend van 20-22 april neemt Bart Ramaker afscheid van de Bronkerk. Hij gaat met emeritaat en daarmee eindigt ook zijn werkzame leven als predikant verbonden aan een gemeente.
Het feestelijke afscheid zal zijn op vrijdagavond  20 april van 18.00-22.00 uur. We beginnen dan met een, door gemeenteleden gemaakt, buffet. We willen wel graag weten hoeveel mensen er komen. Graag voor 5 april opgeven bij José Deuze: of op de intekenlijst in de hal van de kerk. .   
Bijdragen aan het buffet
Wij hopen dat velen iets willen maken voor het koude gedeelte van het buffet. U kunt zich daarvoor opgeven op de intekenlijst in de hal of bij uw aanmelding in de email aan José Deuze. Als u een gerecht wilt maken nemen we na 5 april met u contact op voor nadere informatie.
Zondagmiddag  22 april om 14:30 uur is de afscheidsdienst (de ochtenddienst vervalt).
Afscheidscadeau
Als gemeente willen wij Bart graag een cadeau aanbieden. Uw bijdrage daaraan stellen wij zeer op prijs en deze kunt u overmaken naar rekening NL88RABO0303318635 t.n.v. Bronkerk Ugchelen onder vermelding van Afscheid Ds. Bart Ramaker of deponeren in de daarvoor bestemde bus in de hal van de kerk.

 
MOLDAVIË - Neculaieuca MOLDAVIË - Neculaieuca

Heb je twee rechterhanden of heb je ervaring in de bouw? En kun je met ons mee van 28 april tot 5 mei?
In die week gaan we met een groep mannen/vrouwen naar Moldavië om te bouwen aan een opvanghuis voor kinderen. Jongeren uit Ugchelen hebben in 2014 het fundament gelegd voor dit huis en nu kun je mee om ook je steentje bij te dragen. Heb je interesse of wil je meer informatie neem contact op met Cor van As op 06-53246576 of via email
Geen tijd? Financieel  bijdragen mag ook op NL53 RABO 0320 8629 76 t.n.v. C. van As inzake Moldavië.

 
Café doodgewoon over omgaan met een ongeneeslijke ziekte

Café doodgewoon over omgaan met een ongeneeslijke ziekte

Café Doodgewoon is dé ontmoetingsplek in Oost -Veluwe waar informatieve thema’s over palliatieve zorg besproken worden.
Deze keer wordt aandacht besteed aan de moeilijke periode die veel mensen beleven als ze het nieuws krijgen dat ze niet meer beter kunnen worden en alleen de symptomen van de ziekte nog behandeld kunnen worden. Gevoelens van angst, onzekerheid of hoop kunnen op de voorgrond treden. Ook kunnen dilemma’s als boosheid, verdriet en wanhoop een rol spelen. Hoe dit een plaats te geven? Hoe vertelt u het aan uw kinderen/naasten en wat betekent dit voor hen? Deze onderwerpen komen aan bod en er is ook ruimte voor uw vragen. Na de bijeenkomst is er gelegenheid tot napraten.
Gastspreker Nella Croese, Klinisch Psycholoog/Psychotherapeut in Gelre Ziekenhuizen

Datum/tijd: 27 maart van 19.30 tot 21.00 uur.
Plaats: Wilde Pieters, Hoofdstraat 175, 7311 AZ Apeldoorn
Aanmelden is niet nodig en toegang is gratis.

 
Ugchelen voor de voedselbank in maart

Ugchelen voor de voedselbank in maartIn maart verzamelen we o.a. houdbare zuivelproducten.

 
Opbrengst Kerstspel 2017 voor Cards en Akwaaba

Opbrengst Kerstspel 2017 voor Cards en Akwaaba


Uit handen van de organisatie van Kerstspel voor een Kind mocht de werkgroep Kerk in Actie en de Stichting Akwaaba een cheque ontvangen van
      € 600. 
Het kerstspel voor een Kind wordt elk jaar in december op het Leesten georganiseerd.
Onze hartelijke dank hiervoor.
 

 
Diaconale Project “Onderwijs voor Dalitkinderen in India” Evaluatie 2017 Diaconale Project “Onderwijs voor Dalitkinderen in India” Evaluatie 2017

Geen plaats voor een kind. Dat is in India aan de orde van de dag. Duizenden kinderen van Dalits worden gediscrimineerd en buitengesloten. Hierdoor blijven hele gezinnen hangen in de armoede waaraan ze zo graag zouden willen ontsnappen.
‘Dalits’ betekent vertrapte of verdrukte. Dalits vallen buiten het Indiase kastenstelsel en worden ook wel kastelozen genoemd. Ze worden geminacht. Dalit kinderen worden op school met de nek aangekeken en verwaarloosd. Daardoor stoppen veel kinderen vroegtijdig met school. Door deze discriminatie en onder invloed van traditie en armoede stoppen veel kinderen vroegtijdig met school. Ze werken al jong samen met hun ouders als dagloner in de landbouw, de visserij of de steenfabriek.
Middels deze link krijgt u een animatie te zien over hoe het kastenstelsel in India

lees meer »
 
40-dagen boekje 40-dagen boekje

Op zondag 4 februari is het 13e boekje in de Bronkerk uitgedeeld. De samenstellers van het boekje zijn al een aantal jaren: Dori-Anne Aalbers namens de Emmaüsparochie locatie Bonifatius en Annie Bosman, Joke Endedijk, Corrie Paats en Jannie Zeeman namens de Bronkerkgemeente. Het is een oecumenisch samengestelde groep. De gebruiker wordt in 40 stappen, elke dag één, voorbereid op Pasen, volgens velen het belangrijkste christelijke feest. U vindt het boekje hier.

 
Ook in 2018 verzamelen we voor de voedselbank Ook in 2018 verzamelen we voor de voedselbank

De Voedselbank Apeldoorn bestaat sinds 2006. Momenteel maken zo’n 270 gezinnen in Apeldoorn wekelijks gebruik van de voedselbank. Mensen die hiervoor in aanmerking kunnen komen hebben minder dan 200,00 euro per maand te besteden. Naar mate het aantal voedselbanken in Nederland groeit is de beschikbaarheid van levensmiddelen uit de landelijke en regionale bedrijven kleiner geworden.

lees meer »
 
Vacatures Bronkerk per 2018

Vacatures Bronkerk per 2018

De Bronkerk heeft veel vrijwilligers. Sommigen zijn heel zichtbaar, anderen minder. Er is van alles te doen, vast ook voor u. Daar is deze oproep voor. Om bij u/jou onder de aandacht te brengen waar op dit moment versterking wordt gezocht. Voor detail kijk bij: Vacatures

 
Boekenkast Duiker

Boekenkast Duiker

Houdt u van lezen? Kijk dan eens in de boekenkast van de Waterloopleinmarkt, achter in de hal van De Duiker. U vindt er een gevarieerd aanbod van mooie romans, streekromans, spannende thrillers en detectives en wat er verder aan literatuur en lectuur wordt aangeboden. De collectie wordt voortdurend ververst. Dus: kom, kijk en verwen uzelf met een goed boek. Het is zelfbediening: er staat een geldkistje bij en de boeken kosten allemaal een euro.

lees meer »
 
 
 

Inloggen

De Bronkerk
  Bronkerk Ugchelen:
  Hoenderloseweg 10
  7339GH Ugchelen.
  Tel. 055 - 533.48.59
 
d
  Predikant:
  Ds. Bart Ramaker
  Tel. 055 - 751.95.21

 
d
  
d  
Kerkelijk werker:
  Remko Groen
  Tel.
06 - 18.27.06.16
 
dd
  Scriba:
  Gradus Buitenhuis
  Tel. 055 - 533.84.50

 
d
  Beheerder:
  Marinus Ditzel
  Tel. 06 -
50.52.55.01
 
d
  Meldpunt (ziekte, herstel)
  Bea Rigterink
  Tel. 055 - 533.37.18
 
d
  Gebedsintenties
 

    
  Gemeentegroet
  
 
   
  Webteam
 


 
 
 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.