Tekst van de week Tekst van de week

Als een bloem, die er prachtig uitziet, maar absoluut niet ruikt: zo zijn de vruchteloze woorden van iemand die de daad niet bij het woord voegt. -John Dewey-

Komende zondag

10.00 uur: ds. J. Eldering-Schenkel, Vaassen.

lees meer »

 
Uit de Pastorale Raad november 2018 Uit de Pastorale Raad november 2018

  • Geen vacatures meer in de Pastorale Raad!
  • Kennismaking nieuwe dominee
  • Inloopmiddagen

lees meer »
 
Uit de CvD-vergadering van 5 november Uit de CvD-vergadering van 5 november

In de vergadering van 5 november konden we voltallig spreken over vele zaken die de Diaconie aangaan, bijvoorbeeld de landelijke steunaanvragen. We kiezen als Bronkerk meer voor de plaatselijke hulp en hopen dat u zelf een keuze kunt maken uit de veelheid van serieuze instanties die uw bijdrage vragen. Daarnaast collecteren we regelmatig voor de projecten van Kerk in Actie.
Voor de mensen die een beroep deden op VakantiegeldSamenDelen hebben we in december een extraatje in de vorm van een kerstpakket.
Samen met de taakgroep Kerk in Actie maken we een keuze voor een nieuw diaconaal project voor 2019. We houden u daarvan op de hoogte.

 
DVDuiker 23 November DVDuiker 23 November

Le Fils de l’Autre is een Franse film uit 2012, geregisseerd door Lorraine Lévy.
U bent van harte uitgenodigd voor deze film van DVDuiker. De avond begint om 19.45 uur in de Duiker, inloop vanaf 19.30 uur. Entree is € 7,50, voor jongeren € 3. Voor aanvang van de film, die kort ingeleid wordt, krijgt u een kopje koffie of thee aangeboden. De opbrengst van de film gaat naar het diaconale project in India “Onderwijs voor Dalit kinderen”.

lees meer »
 
Lezing over verslaving 27 november

Lezing over verslaving 27 november

Ben ik verslaafd?
Beloon jij jezelf vaak met een goed glas wijn, een biertje, een avond of nacht gamen of toch nog even die ene sigaret? Of die ene joint kan toch nog wel, dat heb je toch verdiend? Vraag je jezelf weleens af, heb ik nog een keuze om het niet te doen en ben ik verslaafd? Kun je je leefstijl nog veranderen voordat de problemen de boventoon gaan voeren?
 

lees meer »
 
Café doodgewoon over Zorg in het hospice 27 november

Café doodgewoon over Zorg in het hospice 27 november

Wanneer iemand te horen krijgt dat het einde nabij is, breekt een onzekere periode aan. De zorg in die periode is zwaar en wordt intensiever als het levenseinde nadert.
Als thuis sterven niet mogelijk of gewenst is, kunnen mensen hun laatste levensfase doorbrengen in een hospice. Hier staat kwaliteit van leven en sterven centraal in een huiselijke omgeving.
Hoe wordt deze zorg geboden in de drie hospices in onze regio? Hoe gaat een opname in zijn werk? Zijn er kosten aan verbonden? Deze vragen worden beantwoord en er is ruimte voor uw vragen.

Gastsprekers: Erna van Roekel, Hospice Casa Vera Epe, Jolanda de Hoog: Hospice Apeldoorn, Mira Holtman: Hospice de Spreng​ Beekbergen.

Locatie: Wilde Pieters, Hoofdstraat 175, 7311 AZ Apeldoorn
Tijd:  27 november; 19.30 uur einde rond 21.00 uur
Vanaf 19.00 uur staan de koffie en thee klaar en bent u van harte welkom

 
Wegens succes, opnieuw georganiseerd: de pietenactie! Wegens succes, opnieuw georganiseerd: de pietenactie!

Sint en Piet komen dit jaar graag bij u thuis op bezoek.  De opbrengst komt dit jaar ten goede aan twee goede doelen: - Kinderhuis in Moldavië  en Stichting Mountain Child Care. Beide doelen supporten kinderen en jongeren om te werken aan een veilig, kansrijk bestaan. 
Dit jaar kunt u kiezen uit verschillende mogelijkheden:  
- Twee pieten (€30,-)  op  1, 2, 3, 4 en 5 december 
- Sint en 1 piet (€35,-) op 1 en 5 december 
We bezoeken u voor ongeveer 20 minuten, nemen strooigoed mee en maken er samen een fantastisch feest van!   Bent u geïnteresseerd in deze unieke manier van sinterklaas vieren? Wacht niet te lang. Voorgaande jaren zat de planning in no-time vol! Mail voor 28 november naar Ymke van der Schaaf ()  (Uitsluitend omgeving Apeldoorn)

 

 
Speculaastaarten voor het goede doel Speculaastaarten voor het goede doel

In november en december kunt u weer overheerlijke speculaastaarten kopen in de Bronkerk. Verras bijvoorbeeld uw personeel met een speculaastaart voor de Sinterklaas, of uw gezin tijdens het heerlijk avondje. De speculaastaart is zeer speciaal want ze zijn met liefde gebakken door bewoners van ‘s-Heerenloo en met de aanschaf ervan ondersteunt u het werk van de bewoners van ‘s-Heerenloo maar ook het project van Kerk in Actie: “Onderwijs voor Dalit-kinderen in India”. Reden genoeg om te kiezen voor de speculaastaart! Kosten bedragen € 5 per stuk. U kunt ze in de Bronkerk afhalen en bij 10 of meer taarten kan de bestelling worden thuisbezorgd. Voor bestellingen en/of inlichtingen; – 06-50525501.
 

 
Vacature Inspirerende, enthousiaste, ervaren predikant 0,4 - 0,5 fte Vacature Inspirerende, enthousiaste, ervaren predikant 0,4 - 0,5 fte

“Samen op weg naar vernieuwing, geïnspireerd vanuit de Bron.”
Om deze weg samen met de gemeente te gaan zijn wij op zoek naar een
Inspirerende, enthousiaste, ervaren predikant 0,4 - 0,5 fte
die een verbindende schakel wil zijn, midden in onze geloofsgemeenschap en als herkenbaar gezicht naar buiten in ons mooie dorp Ugchelen.
Zie de Vacaturetekst 
De Profielschets Predikant
Het Bronkerk Beleidsplan 2017–2021
 

 
Ugchelen voor de voedselbank in november

Ugchelen voor de voedselbank in november
 
Toetjesmoment.nl Toetjesmoment.nl

Het duurt nog even maar tijdens de advents periode is er van Remko Groen, onze kerkelijk werker elke dag een filmpje met een gedachte van de dag en een vraag van de dag. Waardoor je elkaar beter leert kennen en meer leert van het christelijk geloof. Het is speciaal voor gezinnen maar leuk voor iedereen. Opgeven voor een herinneringsmail kan hier.

 
Ook in 2018 verzamelen we voor de voedselbank Ook in 2018 verzamelen we voor de voedselbank

De Voedselbank Apeldoorn bestaat sinds 2006. Momenteel maken zo’n 270 gezinnen in Apeldoorn wekelijks gebruik van de voedselbank. Mensen die hiervoor in aanmerking kunnen komen hebben minder dan 200,00 euro per maand te besteden. Naar mate het aantal voedselbanken in Nederland groeit is de beschikbaarheid van levensmiddelen uit de landelijke en regionale bedrijven kleiner geworden.

lees meer »
 
Vacatures Bronkerk per 2018

Vacatures Bronkerk per 2018

De Bronkerk heeft veel vrijwilligers. Sommigen zijn heel zichtbaar, anderen minder. Er is van alles te doen, vast ook voor u. Daar is deze oproep voor. Om bij u/jou onder de aandacht te brengen waar op dit moment versterking wordt gezocht. Voor detail kijk bij: Vacatures