Algemeen Nut Beogende Instelling - ANBI

De Protestantse gemeente te Ugchelen en de Diaconie van de Protestantse gemeente te Ugchelen zijn Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) op grond van een groepsbeschikking die door de belastingdienst is afgegeven aan de Protestantse Kerk in Nederland. 'PKN landelijk' is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Utrecht onder het nummer 30 258 482.

Onze Anbi-gegevens
Protestantse gemeente te Ugchelen, RSIN nummer: 824136457
Diaconie van de Protestantse gemeente te Ugchelen, RSIN nummer: 824136512

Contactadres Protestantse gemeente te Ugchelen
Kerkelijk Bureau

Doelstelling en Beleid
De doelstelling en het beleid van de Protestantse Gemeente te Ugchelen zijn verwoord in het Beleidsplan 2011-2015 en is gepubliceerd op deze website op de pagina Beleidsplan.

Bestuurssamenstelling
De kerkelijke gemeente wordt bestuurd door de kerkenraad bestaande uit 2 predikanten, 9 ouderlingen, 2 jeugdouderlingen, 8 diakenen en 5 ouderling / kerkrentmeesters. Voor het statuut (kerkorde) verwijzen wij naar de landelijke website.

Beloningsbeleid
Kerkenraads- en collegeleden verrichten hun werk pro Deo. Predikanten zijn geen werknemers van de Protestantse Gemeente te Ugchelen maar zelfstandig belastingplichtigen. Hun arbeidsvoorwaarden zijn geregeld in Generale Regelingen van de landelijke kerk en de daarbij behorende uitvoeringsregelingen. De koster/beheerder en de cantrix organist zijn wel werknemers van de Protestantse Gemeente te Ugchelen. Voor hen gelden  de landelijke richtlijnen van de Kerk, te vinden op de landelijke website.

Verslag activiteiten
Op onze website De Bronkerk vindt u verslagen en overzichten van onze activiteiten.

Financiële Verantwoording
In de staat van baten en lasten (volgende tekstblok) vindt u de financiële verantwoording van de kerkrentmeesters en diaconie van het voorgaande jaar en de begroting voor het komende jaar.

ANBI - staat van baten en lasten Bronkerk ANBI - staat van baten en lasten Bronkerk

De volgende links geven u een overzicht van baten en lasten van de Protestantse Gemeente te Ugchelen en de Diaconie van de Protestantse Gemeente te Ugchelen.