Goede doelen 2023 Goede doelen 2023

Kledingbank Stichting Sant'Egidio Apeldoorn  

Door de moeilijke financiële situatie van veel mensen in verband met de energieprijzen en de boodschappen, het leven is veel duurder geworden. Hierdoor zien wij veel meer mensen in de Kledingbank met een hulpvraag en schrijnende verhalen. De aanvoer van kleding schiet te kort bij de vraag en wij willen voor ondergoed en sokken nieuw aanbieden. Voor de bijdrage schaffen wij ondergoed en sokken aan. Het gaat hierbij om kinderen en volwassen.


Stichting DERDE HANDs

Stichting Derde Hands biedt wereldwijd hulp en dan met name in ontwikkelingslanden. Onze vrijwilligers sorteren de goederen die we gratis krijgen en nog goed bruikbaar zijn in het dagelijkse leven van de allerarmst medemens. Meestal Nederlandse stichtingen,die via hun buitenlandse projecten bij ons goederen aanvragen. Helaas ontvangen we te weinig schoolschriften en schrijfgerei. Die worden door onszelf nieuw aangeschaft. Basisscholen  en vakopleidingen worden hiermee voorzien van belangrijke leermiddelen.


God Bless You Homes  

De concrete bestemming is de Elim Star school in Kitale, West Kenia. In 2017 heeft de Keniaanse overheid een geheel nieuw schoolsysteem ingevoerd. Deze invoering  is sterk vertraagd door Covid 19 en de verkiezingen, maar is nu actueel. Dat betekent dat er fors moet worden geïnvesteerd in:  

  • - twee nieuwe klaslokalen, waaronder een computerlokaal en nieuwe lesboeken  
  • - ook is er geld nodig voor kookmateriaal en gasovens om kooklessen te kunnen verzorgen


Stichting Save Home

De stichting Save Home zet zich in voor kinderen in de Molukken die seksueel misbruikt worden. Ze wil in eerste instantie  deze kinderen een thuis bieden waar ze worden opgevangen en begeleid. Geld is o.a. nodig voor: opvang van de kinderen, begeleiding tijdens de rechtzaak, huisvesting en onderhoud. De mensen die er werken en de coaching van vrijwilligers. De komende tijd wordt er hard gewerkt aan het opzetten van een aantal safehouses op verschillende eilanden.


Eye for Zambia

Macha mission hospital is een ziekenhuis waar een oogkliniek gevestigd is door de familie Verkerk. Ze sturen de oogkliniek in Zambia op afstand aan. Alle patiënten krijgen in de oogkliniek gratis oogzorg maar ook soms buiten de oogkliniek als een team elders gaat screenen zodat we meer mensen kunnen bereiken. De oogkliniek wordt draaiende gehouden door sponseringen.


Quetzal Aid Stichting  

De stichting is ontstaan als gevolg van het vrijwilligerswerk van Maaike Bosschart in Guatemala. De bijdrage wordt besteed aan het opzetten van een school/lunchprogramma voor het grote aantal ondervoede kinderen uit arme gezinnen in Ceylan van Vamos Adelante (Guatemala).


Scoutingvereniging de Ugchelse Woudlopers.  

Als dank voor de hulp voorafgaand en tijdens de WPU schenken we een bedrag aan de Ugchelse Woudlopers.  

 

terug