Tekst van de week Tekst van de week
De aarde is een paradijs, maar een heel bijzonder: om de paar passen staat een verboden boom.
-S.A. Müller-

Komende zondag
Zondag 25 juli
09.30 uur: diaken Th, van Driel (Apeldoorn).
U krijgt een plaats toegewezen door de contactmedewerker.
De diensten blijven ook te volgen via kerkomroep en YouTube
lees meer »
 
Eetcafé Duikeruit 15 augustus

Eetcafé Duikeruit 15 augustus
Na een hele lange tijd is het gelukkig weer zover! Op zondag 15 augustus houden we voor de eerste keer dit seizoen ons eetcafé Duikeruit en kunnen we weer gezellig samen eten en elkaar ontmoeten! Deze maaltijd is bedoeld voor ouderen en hen die alleen zijn.
Om 12.00 uur bent u van harte welkom in de Duiker. Doet u mee?
Aanmelden is wel noodzakelijk, dat kunt u tot:
13 augustus bij Marinus Ditzel 0634827579
 
 
Expositie schilderijen

Expositie schilderijen
WELKOM
Ook dit jaar zal de Bronkerk in de maanden juli en augustus geopend zijn op de dinsdag, woensdag en donderdag van 11.00  - 15.00. elangstellenden uit het dorp of omgeving, maar ook vakantiegangers kunnen dan een kijkje nemen in de kerk. U kunt er luisteren naar muziek, een kaars aansteken of tot rust komen in een moment van stilte of bezinning. In de kerk exposeert Fimmy Kooiker met schilderijen.
Een grote groep vrijwilligers staat ook dit jaar weer klaar om de bezoekers te ontvangen.
Namens de Bronkerkgemeenschap heten zij u van harte welkom.
lees meer »
 
De Bronkerkbrief is er weer. De Bronkerkbrief is er weer.
In de pre-corona-tijd verscheen wekelijks de Bronkerkbrief waarin de liturgie van de komende zondag is opgenomen. Gedurende de corona periode is die brief vervangen door een speciale Digitale Nieuwsbrief. Vanaf 11 juli komt de Bronkerkbrief weer terug en zal ook weer zondags worden uitgereikt bij de ingang van kerk. U kunt de Bronkerkbrief hier vinden. De aparte Digitale Nieuwsbrief met de liturgie komt te vervallen.
 
Appels plukken voor Casa Speranta

Appels plukken voor Casa Speranta
De maanden september en oktober zijn de oogstmaanden van al ons overheerlijke fruit. De appels moeten van de boom en wij willen de fruittelers daarbij helpen. Vorig jaar is deze actie voor het eerst opgestart. Met plukken hebben we toen € 900,00 verdiend. Deze activiteit is in de buitenlucht en op 1,5 m afstand. Helpt u mee met de appelpluk?  Uw ´loon´ komt ten gunste van ons diaconaal project Kinderhuis Casa Speranta in Moldavië. U kunt van maandag t­­/m zaterdag plukken bij fruitteler Bosgoed in Welsum en kiezen voor hele of halve dagen. Vervoer wordt onderling geregeld. Je kunt je nu al opgeven.
Voor meer info over tijden en route kunt u terecht bij:
ellie.buitenhuis@kpnmail.nl  Tel. 055-5338450

 
 
Café Doodgewoon 27 juli 2021: Mindfulness

Café Doodgewoon 27 juli 2021: Mindfulness
Mindfulness leert je op een vriendelijke manier stil te staan, stil te zitten in de maalstroom van je dagelijks leven en je bewust te worden van wat er in het huidige moment gaande is, zonder daarover te hoeven oordelen.
Door je bewust te worden ontstaat er ruimte en inzicht, wat een eerste stap is om de dingen anders te doen dan je ze altijd deed.  Zo leer je uit je automatische patronen te stappen (met name die waar je ontevreden over bent) en bewust te reageren.  Mindfulness brengt meer rust en kalmte in het leven. De bijeenkomst bestaat uit toelichting op de mindfulness, een aantal oefeningen en er is ruimte voor vragen.
Gastspreker: Martha Pastink, werkzaam in de jeugdhulpverlening en de GGZ en in haar eigen Mindfulnesspraktijk Zutphen.
 
lees meer »
 
Startweekend 2021! Kom je huis uit!

Startweekend 2021! Kom je huis uit!
Kerk in het dorp! Eén van de beleidsvoornemens van de Bronkerk.
De startzondag van de Bronkerk op 26 september valt in hetzelfde weekend als Burendag op zaterdag 25 september. Dit jaar willen we aan Burendag een extra impuls geven. In de Bron kunt u daar meer over lezen. Wat zou het mooi zijn als mensen weer hun huizen uit komen, elkaar opzoeken en een paar gezellige uurtjes met elkaar hebben.
lees meer »
 
Ugchelen voor de voedselbank in juli en augustus

Ugchelen voor de voedselbank in juli en augustus
In de maanden juli en augustus sparen we voor de Voedselbank producten voor de persoonlijke verzorging.
Ook andere houdbare producten zijn altijd welkom.
De producten kunnen ook afgeleverd worden op zaterdagochtend van 9.00- 12.00 uur in de krat voor de garagedeur aan de Karhulstraat 19.
 
Boeken Waterloopleinmarkt

Boeken Waterloopleinmarkt
Bent u aan het opruimen en hebt u boeken voor de Waterloopleinmarkt? Ik neem ze graag in ontvangst. Er zijn de afgelopen periode veel romans en thrillers gehaald uit de boekenkast in De Duiker. En de internetverkoop van ons boekwinkeltje Boekenbron loopt geweldig. Zodoende is er plek voor nieuwe aanvoer.
De inname van goederen op de woensdagmorgen staat stil, maar voor boeken kunt u met mij een afspraak maken. Tjeerd van der Meulen, tel. 06-44074229 of mail tvdmeulen@planet.nl
 
Kerkdiensten met beeld

Kerkdiensten met beeld
Op zondagmorgen, maar ook door de week, luisteren velen naar de diensten die op zondagmorgen rechtstreeks uitgezonden worden.  Vanaf zondag 7 februari kunt u de dienst ook met beeld volgen. Voorlopig verkeren we nog in de experimenteerfase en kan de kwaliteit van beeld en geluid niet optimaal zijn. Dit hopen we op termijn te verbeteren.
De dienst meebeleven via Kerkomroep blijft ook mogelijk.
Om de dienst met beeld te volgen kunt U de volgende link gebruiken.
Bronkerk Ugchelen - YouTube
 
Audio-leerhuis: Hopeloos hoopvol

Audio-leerhuis: Hopeloos hoopvol
Hopeloos hoopvol is een boek van de postmoderne filosoof John D. Caputo. . In dit boek schrijft Caputo over zijn spirituele reis van het katholieke jongetje in de jaren vijftig dat graag naar de sterren staarde, tot de postmoderne filosoof ‘na de dood van God’ die ondanks alles blijft hopen op het koninkrijk van God. Het doel van deze inleiding is om wat achtergrond informatie te geven bij dit boek. Het gaat over postmodernisme, radicale theologie en nihilisme van genade.
 
Diaconaal project als cadeautip Diaconaal project als cadeautip
Viert u een jubileum, bruiloft, geboorte of afscheid en heeft u zelf geen behoefte meer aan een cadeau omdat ‘u alles toch al heeft’?
Denk dan eens aan ons diaconale project Casa Speranta in Moldavië!
Deze is bijzonder geschikt om het werk van de familie Bejan met een speciale gift te steunen, zodat zij hun droom kunnen verwezenlijken met de bouw van een gezinshuis voor weeskinderen. Zamel zelf geld in of vraag uw gasten hun gift rechtstreeks naar Kerk in Actie over te maken.
Bankrekening:  NL72 RABO 0103 115 773
t.n.v. Diaconie Bronkerk o.v.v. kindertehuis Moldavië
Namens de familie Bejan, hartelijk dank
 
 
Digitale Nieuwsbrief Bronkerk Digitale Nieuwsbrief Bronkerk
De Bronkerk brengt wekelijks een Digitale Nieuwsbrief uit. Hierin staat informatie die voor het samenleven, het elkaar ontmoeten en informeren van belang is voor het gemeente zijn.
De Nieuwsbrief is vooral bestemd voor meer persoonlijke zaken, zoals geboorte, ziekte, overlijden, om zo ook het meeleven met elkaar als Bronkerkgemeenschap te bevorderen. Deze brief wordt per mail verstuurd naar mensen die zich daarop hebben geabonneerd. Een papieren versie is op aanvraag ook verkrijgbaar.
lees meer »
 
Vacatures Bronkerk

Vacatures Bronkerk
De Bronkerk heeft veel vrijwilligers. Sommigen zijn heel zichtbaar, anderen minder. Er is van alles te doen, vast ook voor u. Daar is deze oproep voor. Om bij u/jou onder de aandacht te brengen waar op dit moment versterking wordt gezocht. Voor detail kijk bij: Vacatures
 
Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers
Als u met uw Samsung Tablet onze website bekijkt, kan het voorkomen dat het menu dat u aantikt niet open blijft staan. Dat is erg vervelend omdat u dan niet één van de submenu’s kunt kiezen.
We zijn er achter gekomen dat als u op het pijltje achter het menu-item twee maal (snel) achter elkaar tikt, het menu open blijft staan, zodat u een keuze kunt maken uit één van de submenu’s.