Tekst van de week Tekst van de week
Het heelal verwart mij: ik kan mij niet voorstellen dat dit uurwerk bestaat zonder uurwerkmaker.
-Voltaire-

Komende Zondag
Zondag 11 juni
10.00 uur: ds. Eline van Iperen; dienst van Schrift en Tafel
Diaconale collecte Bronkerk: Werelddiakonaat
Dienst is bij te wonen via  Kerkomroep of YouTube
 
Feestje in de kerk Feestje in de kerk

Zondag 4 juni was het weer een gezellige viering bij Kerk op Schoot.
Net als koningin Esther waren de kinderen verkleed als koning of koningin.

lees meer »
 
Feest in de Bronkerk: Ook jij mag er (bij) zijn!

Feest in de Bronkerk: Ook jij mag er (bij) zijn!
Op zondag 25 juni organiseren we in de Bronkerk een Feest in de kerk: met activiteiten, een viering en een maaltijd, bestemd voor jong en oud.
We starten vanaf  kwart voor 10 met  een kop koffie of thee. Om 10 uur volgt een uitleg van de activiteiten. Iedereen kan meedoen en zelf enkele activiteiten kiezen: van trouwversieringen maken tot gesprekken voeren, van spelletjes doen tot het maken van een ABC. Maar alles rond het Bijbelverhaal van de  Bruiloft in Kana.
lees meer »
 
Ugchelen voor de voedselbank in juni.

Ugchelen voor de voedselbank in juni.
In de maand JUNI sparen we voor de Voedselbank; Pakjes drinken, limonade siroop, snoepgoed, koek e.d.
Ook andere houdbare producten zijn altijd welkom.
De producten voor de voedselbank kunt u brengen in de kerk, daar staat een mand.
Ook door de week zijn er overdag en in de avond activiteiten in de kerk en u kunt dan ook artikelen voor de voedselbank brengen.
Alvast hartelijk bedankt.
 
Vacature Predikant(e) Vacature Predikant(e)
Kerk zijn in de samenleving, geïnspireerd vanuit de Bron.”
Om hier samen met de gemeente vorm aan te geven zijn wij op zoek naar:
een inspirerende en enthousiaste predikant(e)
(max. 0,8 fte)
die een verbindende schakel is, in onze geloofsgemeenschap en daarbuiten als herkenbaar gezicht in ons mooie dorp Ugchelen. We zijn een actieve gemeente die omziet naar een ander en van betekenis wil blijven voor jong en oud.
Ben jij degene die met ons verder wil bouwen aan de Bronkerk-gemeenschap?
Dan zoeken wij jou
lees meer »
 
Oproep hulp oppasdienst

Oproep hulp oppasdienst
Beste Bronkerkers,
Voor de oppasdienst zijn we dringend op zoek naar 1 of 2 mensen, die ± 1x per maand tijdens de kerkdienst een  uurtje op de allerkleinsten zouden willen passen. Het is het streven om wekelijks oppasdienst aan te kunnen (blijven) bieden. Met de huidige 3 mensen blijft dit niet haalbaar. Wie komt ons helpen? Er kan contact opgenomen worden met Roline Zwijze: 
roline.zwijze@gmail.com of 06-22920325
 
Boeken Waterloopleinmarkt

Boeken Waterloopleinmarkt
Bent u aan het opruimen en hebt u boeken voor de Waterloopleinmarkt? Ik neem ze graag in ontvangst. Er worden veel romans en thrillers gehaald uit de boekenkast in De Duiker. En de internetverkoop van ons boekwinkeltje Boekenbron loopt geweldig. Zodoende is er dringend behoefte aan nieuwe aanvoer.
Het inbrengen van goederen voor de WPU is op de laatste woensdag van de maand, maar voor boeken kunt u met mij ook tussentijds een afspraak maken!!  Tjeerd van der Meulen, tel. 06-44074229 of mail tvdmeulen@planet.nl
 
Kerkdiensten met beeld

Kerkdiensten met beeld
Op zondagmorgen, maar ook door de week, luisteren velen naar de diensten die op zondagmorgen rechtstreeks uitgezonden worden.  Vanaf zondag 7 februari kunt u de dienst ook met beeld volgen. Voorlopig verkeren we nog in de experimenteerfase en kan de kwaliteit van beeld en geluid niet optimaal zijn. Dit hopen we op termijn te verbeteren.
De dienst meebeleven via Kerkomroep blijft ook mogelijk.
Om de dienst met beeld te volgen kunt U de volgende link gebruiken.
Bronkerk Ugchelen - YouTube
 
Diaconaal project als cadeautip Diaconaal project als cadeautip
Viert u een jubileum, bruiloft, geboorte of afscheid en heeft u zelf geen behoefte meer aan een cadeau omdat ‘u alles toch al heeft’?
Denk dan eens aan ons diaconale project Casa Speranta in Moldavië!
Deze is bijzonder geschikt om het werk van de familie Bejan met een speciale gift te steunen, zodat zij hun droom kunnen verwezenlijken met de bouw van een gezinshuis voor weeskinderen. Zamel zelf geld in of vraag uw gasten hun gift rechtstreeks naar Kerk in Actie over te maken.
Bankrekening:  NL72 RABO 0103 115 773
t.n.v. Diaconie Bronkerk o.v.v. kindertehuis Moldavië
Namens de familie Bejan, hartelijk dank
 
 
Digitale Nieuwsbrief Bronkerk Digitale Nieuwsbrief Bronkerk
De Bronkerk brengt wekelijks een Digitale Nieuwsbrief uit. Hierin staat informatie die voor het samenleven, het elkaar ontmoeten en informeren van belang is voor het gemeente zijn.
De Nieuwsbrief is vooral bestemd voor meer persoonlijke zaken, zoals geboorte, ziekte, overlijden, om zo ook het meeleven met elkaar als Bronkerkgemeenschap te bevorderen. Deze brief wordt per mail verstuurd naar mensen die zich daarop hebben geabonneerd. Een papieren versie is op aanvraag ook verkrijgbaar.
lees meer »
 
Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers
Als u met uw Samsung Tablet onze website bekijkt, kan het voorkomen dat het menu dat u aantikt niet open blijft staan. Dat is erg vervelend omdat u dan niet één van de submenu’s kunt kiezen.
We zijn er achter gekomen dat als u op het pijltje achter het menu-item twee maal (snel) achter elkaar tikt, het menu open blijft staan, zodat u een keuze kunt maken uit één van de submenu’s.