Fotoalbums van activiteiten in de Bronkerk 
 
Hieronder vindt u fotoalbums van gebeurtenissen in de Bronkerk in de afgelopen jaren, zoals een Paascyclus, Startzondag, excursie van Vorming & Toerusting, enz.
 
Foto's (10 tot 20 foto's, ong. 500KB per foto) van zo'n gebeurtenis kunnen gestuurd worden naar e-mail: fotoalbum@bronkerk.nl  of gebruik hiervoor WeTransfer.
 
Klik op 'bekijk alle foto's'. U opent een vergroting van de foto door op het miniatuur te klikken. Vervolgens kunt u navigeren door de foto's: verder = rechts in foto klikken en terug = links in foto klikken.

 
Zondag 12 mei 2024 Belijdenisdienst Debby Weber

Bekijk alle foto's
 
Zondag 24 maart 2024 Palmzondag

Met Palmpasen is het in de Bronkerk traditie dat de kinderen samen met hun (groot)ouders palmpasenstokken versieren. Er waren zoveel kinderen dat de Duikerzaal gebruikt moest worden. Het was een feestelijke boel. Eerst werd een kort verhaal verteld over de intocht van Jezus in Jeruzalem en toen kon het echte werk beginnen. Buxusgroen, slingers, eieren, chipjes aan een touwtje en tot slot het broodhaantje. Alles had een betekenis en dat konden de linderen thuis nalezen, want alles onthouden was een beetje moeilijk...
En toen was het tijd om in optocht de kerkzaal binnen te lopen via de toreningang.
Zoals ik al zei, een feestelijke boel.
Bekijk de foto's maar...

Bekijk alle foto's
 
Zondag 14 januari 2024 Intrede Regina Lafeber in de Bronkerk

In een feestelijke dienst werd Regina Lafeber als predikant verbonden aan de Bronkerkgemeenschap.
We heten haar van harte welkom en wensen haar een goede tijd.

Bekijk alle foto's
 
17 december 2023 Levend kerstverhaal

Bekijk alle foto's
 
Zondag 26 november 2023 Gedachtenisdienst

Bekijk alle foto's
 
September 2023 Appelpluk

Bekijk alle foto's
 
Zondag 1 oktober 2023 Startzondag

Bekijk alle foto's
 
Zondag 25 juni 2023 Feestje in de Kerk

Het was feest in de Bronkerk. "Ook jij mag er zijn" was het thema naar aanleiding van De bruiloft te Kana. Er waren activiteiten voor jong en oud en een gezamenlijke feestelijke maaltijd als afsluiting. Bij binnenkomst kreeg iedereen een corsage, er konden slingers gemaakt worden, cupcakes versierd, trouwteksten geanaliseerd, een kunstzinnige trouwtaart gemaakt, gebedsintenties opgeschreven, een traditionele ABC (maar dan anders), en nog veel meer. Een geslaagd feest georganiseerd door diverse groepen uit de gemeente.Allen bedankt!

Bekijk alle foto's
 
Zondag 7 mei 2023 Drie kinderen gedoopt


Vandaag zijn in een feestelijke dienst 3 kinderen gedoopt. Op verzoek van doopouders zijn niet alle foto's geplaatst. De doopouders hebben als herinnering een fotoreportage gekregen van de dienst. Om samen met de doopbrief, die de kinderen namens de Bronkerk gekregen hebben, terug te kijken op de doopbeloftes op deze bijzondere dag.

Bekijk alle foto's
 
Zondag 2 april 2023 Palmzondag 'Over'hoop

Een themadienst over hoop. Er kan in het leven vanalles overhoop gegooid worden door wat iemand meemaakt. Sinjael begeleide deze dienst met eigen nummers en bij de samenzang. Ook met persoonlijke verhalen waarin hoop mag doorklinken. Maar ook in het verhaal van Jozef, die letterlijk vanuit de put opklom tot onderkoning van Egypte. God gaat Zijn weg met mensen. Een reddende God. Een weg van hoop!

In de kelderruimte hebben de (klein)kinderen een palmpasenstok gemaakt. Tegen het einde van de dienst kwamen ze in optocht onder de toren naar binnen gelopen tussen de palmtakken door. Een vrolijk gezicht.

(de webserver heeft sommige foto's gekanteld op de website geplaatst... Sorry voor het ongemak)

Bekijk alle foto's
 
Zondag 5 maart 2023 Dopen Jora Brands 

Bekijk alle foto's
 
17-12-2022 Levend Kerstverhaal

Bekijk alle foto's
 
20 November 2022 Gedachtenisdienst
Gedenk de namen! Allen die het afgelopen kerkelijk jaar ons zijn ontvallen. Een lege plek in ons hart die we met ons meedragen. Goed om ze te noemen en een kaarsje voor ze op te steken. Niet alleen hen die lid waren van onze gemeenschap, maar ook van daarbuiten, of hen die langer geleden zijn overleden maar diep in ons hart zitten. Dat blijft. 
Met medewerking van onze cantorij onder leiding van Jan Hamberg.

Bekijk alle foto's
 
13 November 2022 "Happen naar de Baas"

"Happen naar de Baas" was het thema van caberetier/evangelist Ruurd Walinga. De meest gevraagde christelijke caberetier van Nederland, zoals hij zelf zegt. Met heel veel visserslatijn bracht hij zijn thema voor het voetlicht.
Jezus roept ons op om vissers van mensen te worden. Gebruikmakend van vijf vissoorten legde hij als geheugensteuntje om het evangelie uit te leggen:

  • Je bent het neusje van de zalm
  • Je gaat naar de haaien
  • Je hebt levens aas nodig
  • Je mag kaviaar eten
  • Je doet boter bij de vis

Bekijk alle foto's
 
Appelpluk 2022

Bekijk alle foto's
 
2022-10-02 Themadienst

In samenwerking met de jongeren van Get Inspired heeft Hannie van Boggelen een themadienst in elkaar gezet. Het thema was "Onzekerheid". Een mooie dienst om samen bij dit thema stil te staan. Want wie is er nou niet onzeker? Wat brengt de toekomst, hoe kom ik over, kan ik dat wel? Zomaar een aantal onzekerheden.
Sammy, van Ramses Shaffy, God kent jou vanaf het begin, een kinderlied, De kracht van uw liefde, een opwekkingslied, Tussen liefde en leegte van Stef Bosen, Ken je mij van Trijntje Oosterhuis, Ze huilt maar ze lacht van Maan en het slotlied Heer, uw licht en uw liefde schijnen... We weten waar onze hulp vandaan komt.
De bijbellezing ging over de roeping van Mozes. Hij zag het zelf allemaal niet zitten om naar Egypte te gaan om het volk Israël uit de slavernij weg te leiden, maar God zag hem wél zitten en gaf hem Aäron als helper mee. God laat niet los. De dienst eindigde met Hou vol, hou vast van Blof. Laten we dat maar doen...

Bekijk alle foto's
 
2022-10-07 Vrijwilligersavond

Bekijk alle foto's
 
2022-09-25 Startzondag

Bekijk alle foto's
 
2022-09-24 Excursie Daklozen

Bekijk alle foto's
 
Keerpuntsfeest Jesse en Tijmen

Kliederkerk voor jong en oud!

Een creatief keerpuntsfeest voor Jesse en Tijmen. Ze nemen afscheid van de cathegesatie en nemen de stap naar het voortgezet onderwijs.

De dienst ging over Noach die de ark bouwde. "Mevrouw Noach" vertelde over hoe dat allemaal gegaan is. Alle gemeenteleden waren welkom om mee te doen aan allerlei creatieve werkvormen. Kijk maar eens naar de foto's voor een indruk. De regenboog was een centraal thema. Na de dienst liep iedereen onder een regenboog door naar buiten via de toren. Een vrolijk gezicht. 
Noach liet, nadat het water weer aan het zakken was, een duif los die later terugkwam met een groen takje in haar snavel. De jongens mochten allebei een duif loslaten. De duif is ook een teken van de Heilige Geest die ons allen nabij is. Ook voor Jessen en Tijmen op hun levenspad.....
 

Bekijk alle foto's
 
50e Waterloopleinmarkt Ugchelen

Na 2 jaar wachten vanwege corona kon eindelijk de 50e Waterloopleinmarkt Ugchelen doorgaan. Wat een feest was dat! Met mooi weer en een goede sfeer. Wat wil je nog meer?
In alles was weer voorzien. Een hele voorbereiding is zo'n markt. En het resultaat was er naar. Gezellige mensen struinend tussen de kramen op zoek naar iets moois of bijzonders. Speciaal voor de 50e WPU was er een 50 cent kraam... Een leuke dag, zeker voor een fotograaf om plaatjes te schieten. Bekijk ze eens rustig met een bakkie koffie erbij.

Bekijk alle foto's
 
2022-04-10 Palmpasen

Bekijk alle foto's
 
Zondag 26 december 2021, afscheid ds. Regina Davelaar

"Houd de lofzang gaande!" Dat was de opdracht van Regina op tweede Kerstdag aan de Bronkerk. Daarom waren er ook veel liederen in de afscheidsdienst. "We're on our way to Christmas" van Trinity. "Jezus, masterpiese of love. Born unto us in Bethlehem". Lied 508: "In de nacht gekomen, kind van hogerhand, licht in blinde ogen, licht dat zingend brandt". Het lied Gloria van Vibvaldi, muziek met emotie. Of het lied van Sela: Toekomst van hoop. "In de nacht van strijd en zorgen kijken we naar U omhoog, biddend om een nieuwe morgen, om een toekomst van hoop." Afgesloten met het Ere zij God in onze dagen. Ja veel lofzang! Hem zij de eer. 

En toch, dit alles in een lege kerkzaal.  Op de stoelen waren foto's geplakt van gemeenteleden, maar ook van BN'ers zoals Koning Willem Alexande en koningin Maxima. Ja zelfs Max "zat op de eerste rij". Een creatieve oplossing. Gelukkig konden allen die dat wilden toch live afscheid nemen van Regina na de dienst.

Namens de gemeente kreeg ze een geldbedrag om vrij te besteden aan wat leuks voor in Amsterdam.
Een onbekende toekomst tegemoet, maar ook daar wordt de lofzang gaande gehouden...

Regina, bedankt voor alles en het gaat jullie goed in Amsterdam.

Bekijk alle foto's
 
Levend kerstfeest

Bekijk alle foto's
 
Zondag 28 november 2021, Eerste Advent. Geboren voor het licht

Eerste Advent alweer. Ik een kerkzaal waar men 1,5 meter uit elkaar moet zitten. Niet knus maar het kon zo gelukkig doorgaan.
Ds. Hans Bouma ging voor en vertelde het verhaal van de blindgeborene uit Johannes 9 die door Jezus uit alle duisternis naar het licht wordt getild. De blindgeborene kwam daarbij zelf aan het woord met als titel: "Geboren voor het licht" bij monde van Hans Bouma en met muzikale begeleiding van organist/pianist Jan Hamberg. Op 80-jarige leeftijd deed Hans het helemaal uit zijn hoofd, ook al verontschuldigde hij zich achteraf voor twee versprekingen. Daar mag je op deze leeftijd niks van zeggen, toch? 
Een gedicht van Hans Bouma tijdens de dienst sprak mij erg aan en wil ik jullie niet onthouden:

Licht in onze ogen,
dagelijkse zon,
uitzicht veelbelovend,
glimlach om Gods mond.

Vrijheid van beweging,
richting die wij gaan,
ruimte om te leven,
zin van ons bestaan.

Brood op onze tafel,
herder die ons hoedt,
bron van levend water,
land van overvloed.

Hart van deze aarde,
dak boven ons hoofd,
blijk van Gods genade,
broeder, huisgenoot.

Vrede allerwege,
kracht die ons vervult,
hand van God die zegent,
Jezus ons geluk.

Bekijk alle foto's
 
3 Oktober 2021 Afscheid kerkelijk werker Remco Groen

Na 4 jaar verbonden te zijn geweest aan de Bronkerk heeft kerkelijk werker Remco Groen afscheid genomen van de kerkgemeenschap in Ugchelen. Hij was sterk betrokken bij de jongeren in de gemeente en ontwikkelde allerlei nieuwe manieren om met hen op te lopen. Dat was niet altijd makkelijk, vooral door corona was elkaar ontmoeten niet vanzelfsprekend. Na een spannende periode van ziekte heeft hij de draad voorzichtig weer op kunnen pakken. In deze periode is Tobin geboren en 17 november is hun hun tweede kindje Eva geboren.
Het afscheid vond plaats tijdens de dienst. Remco vertelde over hoe hij de afgelopen tijd ervaren heeft naar aanleiding van vragen die op briefjes in een kist lagen. Ds. Regina Davelaar pakte willekeurig een vraag uit de kist en stelde die aan Remco. Goede herinneringen kwamen daarbij naar boven.
We wensen Remco, Nienke en de kinderen een gezegende tijd toe in hun nieuwe toekomst.

Bekijk alle foto's
 
Dankdag 2021

Bekijk alle foto's
 
Appelpluk 2021

Bekijk alle foto's
 
Startzondag 26 september

Bekijk alle foto's
 
Zondag 23 mei 2021 Dopen van 5 kinderen in feestelijke dienst

Het gebeurt niet vaak. 5 kinderen werden gedoopt in een feestelijke doopdienst. 3 babies en een tweeling van 7 jaar. Dat is iets dat je wil meemaken. Dopen gebeurt in het midden van de gemeente, maar in coronatijd... Natuurlijk zijn familie en vrienden door de doopouders uitgenodigd en dan is er helaas weinig plek voor nog meer kerkleden. Maar gelukkig konden zij thuis meevieren in de live-uitzending via YouTube en dan vormen we toch nog een grote kring rondom de dopelingen en doopouders.
Gods zegen gewenst op jullie levenspad

Bekijk alle foto's
 
Van Palmpasen naar Pasen - een tocht door Ugchelen

Van 27 maart tot 2 april konden kinderen met hun ouders en grootouders een route lopen vanaf Ugchelens Belang door het dorp met de Bronkerk als eindpunt. De kinderen kregen een felgele tas mee waarin spulletjes zaten voor onderweg. Onderweg kwamen ze op diverse plekken posters tegen met informatie over wat Pasen betekent en waren er kleine opdrachten. Gaandeweg werd een Palmpasen stok opgetuigd. Aan de ouders werd gevraagd een foto op te sturen wat het resultaat was. De reacties van de deelnemers was erg positief. “Een mooi alternatief voor de Palmpasenoptocht”
 

Bekijk alle foto's
 
Zondag 29 november 2020 Dopen Siem en Stijn

Het thema van Advent is "het goede nieuws". En ja, het goede nieuws is dat er twee kindren gedoopt werden. Siem en Stijn, in het midden van de gemeente.

Bekijk alle foto's
 
Appels plukken

Bekijk alle foto's
 
Gedachtenisdienst 22 november

Bekijk alle foto's
 
Zondag 15 november 2020 Christelijk cabaret

​​​​​​
Dit keer wat anders dan anders. Cabaret in de kerk. Ruurd Wallinga met zijn voorstelling "Ik zal maar thuisblijven" waarin hij op komische wijze uit waarom het evangelie van Jezus de Blijde Boodschap wordt genoemd. Het was een interactieve "dienst". Even lachen maar ook de diepte in. Ik ben blij dat ik niet thuis ben gebleven.
 

Bekijk alle foto's
 
18 Oktober Avondmaal

Bekijk alle foto's
 
19 en 20 september 2020 Startweekend en keerpuntsfeest

Met prachtig weer genieten van Het Goede Leven. Met dit thema werd op zaterdag aan de slag gegaan in diverse workshops en activiteiten tijdens het startweekend. Zie foto-impressie door diverse fotografen. De jongeren gingen back to basic door te kamperen op het grasveldje voor de kerk. Het was wel koukleumen maar het was oergezellig.
Tijdens de zondagochtenddienst vierden we het keerpuntsfeest van van Floor, Milou en Maarten. Voor hen een stap van de basisschool naar het vervolgonderwijs, eerst met de hand op de schouder en dan een stap vooruit de toekomst in. Met nog steeds de ouders om hen heen maar meer op eigen benen. In vertrouwen op God.

 

Bekijk alle foto's
 
Zondag 5 juli 2020 Gezinsdienst

Eindelijk!!! We mogen weer, met een beperkt aantal gemeenteleden, op zondagochtend bij elkaar komen. Elkaar weer zien en op gepaste afstand elkaar even spreken. Er zijn maatregelen genomen zodat we dit zo konden doen.
Een gezinsdienst waarin het over koning David en zijn opvolging door Salomo ging. Dat ging toen wel even anders dan een poosje geleden bij de overdracht van het koningschap van koningin Beatrix naar Willem Alexander, waarvan we een YouTube-filmpje zagen. Tijdens de dienst werden een aantal vragen van de Bronkerk-Bijbelquiz behandeld en werd de winnaar bekend gemaakt. Maarten had de hoogste score en werd met een koningsmantel bekleed, compleet met kroon. Gefeliciteerd!
 

Bekijk alle foto's
 
Zondag 8 maart 2020 2e zondag van de 40-dagentijd

"Laat zien wie je echt bent", dat was het thema van de dienst op de 2e zondag van de 40-dagentijd. Ben je echt als je je masker afdoet? Esther van Turnhout koos daarbij het nummer "Father's eyes". Hoe ziet God you? Persoonlijk vind ik het mooi te weten dat God naar mij kijkt via Jezus die mijn zonden heeft betaald, waar het met Pasen om draait. We zijn hierdoor zout der aarde en mogen zout zijn in levens van anderen. Niet altijd makkelijk.
Samen met de cantorij zongen we "Delf mijn gezicht op", geschreven door Huub Oosterhuis, lied 789. Wie ben ik echt? De kinderen van de kindernevendienst schreven bij het thema de woorden: geloven, licht, zout, vertrouwen, waarheid,... mens. Heel mooi dat we mens mogen zijn, door Jezus. "How could you say no" zong Esther.
We sloten af met het Bronkerklied "Zoals een boom geplant aan helder water", waardoor we ons gevoed mogen weten door de liefde van God.

Bekijk alle foto's
 
Zondag 2 februari 2020 Dopen Tobin

Vandaag is Tobin Groen gedoopt. Hij heeft al een korte carrière achter de rug want hij speelde Jezus in het kerstverhaal in Ugchelen 40 dagen geleden. Samen met zijn vader en moeder Remco en Nienke. In de Room Katholieke traditie is de 40e dag na de geboorte van Jezus een feestdag. Jezus wordt dan opgedragen in de tempel. Tobin wordt 40 dagen na Kerst gedoopt in de Bronkerk in het midden van de gemeente.
Een fotogeniek kereltje is het. Hij kijk recht in de lens en laat zich niet afleiden.

Bekijk alle foto's
 
Drie koningen met playmobil

Bekijk alle foto's
 
Zaterdag 23 december, Levend Kerstverhaal

Bekijk alle foto's
 
Zondag 1 december 2019 Eerste advent, afscheidsdienst Marinus

Na een weekend van feest en in het zonnetje zetten van Marinus is het nu zover dat we definitief afscheid nemen van onze superkoster. We hebben hem in ons hart gesloten en geven terug wat hij al die jaren gegeven heeft aan liefde en aandacht voor mensen en gebouw. Ds. Anja van der Hart nam het lievelingslied van Marinus, Lied 276, als leidraad voor de dienst. De kinderen van de kindernevendienst gaven een grote koektrommel met koekjes cadeau. Als een soort compensatie voor al die koekjes die ze in afgelopen periode van Marinus hebben gekregen. Ten slotte werd Marinus naar voren geroepen om plaats te nemen in het rode hart en werd hij toegezongen en uitgezwaaid door de gemeente. Een emotionele afscheidsdienst.
Er was ruim gelegenheid om na te praten tijdens de koffie en om Marinus te bedanken voor al het werk dat hij verricht heeft binnen onze mooie Bronkerkgemeenschap en voor het dorp Ugchelen. We wensen Marinus en Johan een goede tijd samen toe.

Bekijk alle foto's
 
Vrijdag 29 november 2019 Groots afscheidsfeest van Marinus, superkoster van de Bronkerk

Onze koster/beheerder Marinus gaat met pensioen! In oosterse sferen (hij gaat graag op vakantie naar Egypte) werd voor hem een feestavond georganiseerd. Op een draagstoel werd hij door "kamelen", geleid door een sultan (de spreekstalmeester), binnengebracht om plaats te nemen op een verhoogd Oosters tapijt met luxe fauteuils. Vandaaruit kon hij samen met Johan alles mooi overzien. Vanuit allerlei gelederen van de Bronkerk werden stukjes opgevoerd waarbij Marinus eens lekker met een kwinkslag te kijk kon worden gezet. Buikdanseressen, poetsers, hulpkosters, dubbelgangers en nog meer raar volk kwamen voorbij. Er werd veel gelachen onder genot van hapjes en drankjes (dit keer niet verzorgd door het team van Marinus maar door anderen zodat zij een lekker tussen het publiek konden meegenieten). Op een (soort) vliegend tapijt werd het cadeau, dat door de gemeente is bijeen gebracht, aan Marinus overhandigd. Hij was erg geëmotioneerd, al die mensen die dit voor hem gedaan hebben. Hij houdt van de Bronkerk, na 28 jaar neemt hij afscheid als koster/beheerder, maar niet als gemeentelid. Hopelijk zien we hem zo nu en dan binnenkomen met een bruine kop van de Oosters zon...

Bekijk alle foto's
 
24 november 2019 Gedachtenisdienst

Aan het eind van het
kerkelijk jaar worden
de mensen herdacht
die ons zijn ontvallen.
Een lege plek, een
ontbrekend stuk
in het hart.
Die leegte maakt
dat deze persoon
aanwezig blijft in het
leven van de ander.
Gemis, maar ook
goede herinneringen.
Een kaars werd
aangestoken
vanuit de
Paaskaars als teken
van verbondenheid.

Bekijk alle foto's
 
Zondag 10 november 2019 De soepsteen

Dankdag, of eigenlijk: dankdag voor gewas en arbeid. We zijn dankbaar voor groei en oogst, voor ontvangen en delen. Daarom was er De-soep-van-samen. Iedereen nam wat mee voor de soep en iets voor op de kraam van de "dankbaarheidsmarkt". Remco vertelde aan de kinderen het verhaal van de soepsteen. Een vreemdeling kwam in een dorp. Nergens licht of rook uit de schoorsteen. Ja, toch! Een huis waar wat licht brandt. Mensen zaten er samen bij een vuur, maar er was geen eten. De vreemdeling haalde een steen uit zijn tas en zei, "dit is een soepsteen, kook water op het vuur". Toen het water kookte deed de vreemdeling de soepsteen in het water. Er moet nog wel iets zout bij. "Ik heb wel wat", zei een vrouw. "ik heb nog wel een paar worteltjes in de moestuin". "Ik wel een ui". En zo bracht iedereen iets van thuis mee voor de soep. Er werd vrolijk gegeten en iedereen had genoeg. Toen de bodem in zicht was wou de vreemdeling vertrekken. "Vergeet de soepsteen niet". Maar de vreemdeling zei: "Houd die maar, je kunt er wel duizend keer soep mee maken." De vreemdeling vertrok en buiten het dorp pakte hij een steen, maakte die schoon en deed die in zijn tas. De clou: als we samen (dankbaar) delen dan is er genoeg voor iedereen.
Dhr. Bulens preekte over "Dank u wel". We mogen dankbaar zijn voor wat God ons geeft. We behoeven niet bezorgd te zijn. Niet altijd even makkelijk in deze oververhiite tijd met grote en globale problemen, maar toch!
Na de dienst rook het heerlijk naar soep in de hal. Iedereen kreeg genoeg. En voor iedereen was er iets vanaf de kraam om mee te nemen (delen is vermenigvuldigen). De collecte was voor het project in Moldavië waar Cor met zijn gebruikelijke passie over vertelt. In 2020 gaat er wwer een ploeg naar toe om (bijna) de laatste hand aan het kindertehuis te leggen. Wie gaat er mee?

Dank aan de kinderen en de leiding voor deze geslaagde zondagsdienst.

Bekijk alle foto's
 
Zondag 20 september 2019 Startzondag en lintje voor Anja

Een bijzondere zondag. Het was de start van het nieuwe kerkelijk seizoen met als thema de duurzame kerk waarin we met ons allen nadachten hoe we dat meer kunnen realiseren. Ideeën van jong en oud werden naar voren gebracht. Toen was er nog een verrassing. Anja van der Hart werd in het zonnetje gezet en kreeg een lintje namens de koning voor al het werd dat zij binnen en buiten de Bronkerk doet en heeft gedaan. Iedereen binnen de Bronkerk was van mening dat dit de beste manier was om haar te bedanken voor het vele werk dat ze binnen de gemeente heeft verricht. Anja was blij verrast, te meer omdat de familie ook aanwezig was (wat ze totaal niet gezien had). Ze vond dat het gewoon was dat ze dit deed... De startzondag werd afgesloten met een gezamelijke lunch, klaargemaakt door diverse gemeenteleden.

Bekijk alle foto's
 
Zondag 8 september 2019 Ds. Wim Kievit weer even terug op de kansel en Kerk op schoordienst voor de allekleinsten

Even terug lang lang weg geweest: ds. Wim Kievit. Een vertrouwd gezicht. Misschien een rimpeltje meer...maar nog net zo vitaal. Hij vertelde over zijn bezoek aan Iona waar hij ontroerd werd door een beeld op het eiland waar de kloostergemeenschap mensen helpt om hun leven op een andere manier te (her)ontdekken. Een beeld ban een gevallen Jezus, echter ook een beeld waar Hij zijn hoofd weer opheft. Wij mogen deze Jezus volgen en telkens weer opstaan in Zijn kracht.
Na de dienst was er gelegenheid om hem en elkaar te ontmoeten.

En even later was het tijd voor de Kerk op Schootdienst voor de allerkleinsten. Het ging over de schepping van de aarde. God schiep het licht, de zon, maan en sterren, de zee en het land, de bloemen, de vogels en de vissen, de dieren en uiteindelijk de mens. De kinderen mocht meehelpen. Het werd een mooie wereld om op te leven, kijk maar naar de foto's.

Bekijk alle foto's
 
Welkom in mijn tuin

In plaats van koffie drinken na de dienst in de Duikerzaal kan men terecht bij iemand die zijn/haar tuin heeft openstelt voor de liefhebbers. Het is een laagdrempelige activiteit waar het vooral draait om op een andere manier met elkaar in contact te komen. Met koffie en wat lekkers (vaak zelfgemaakt). Dus kom gezellig als er weer een open tuin is na de dienst in de Bronkerk.

Bekijk alle foto's
 
Zondag 7 juli 2019 Keerpuntsfeest

Vandaag nam Jasmijn van Reen deel aan het keerpuntsfeest. Een "ritueel dat de overgang markeert van de basisschool naar het middelbaar onderwijs. De preek ging over de adelaar die haar jong over de rand van het nest duwt om het te leren vliegen. Als het dreigt te vallen duikt ze eronder om het op te vangen. Jasmijn neemt een symbolische stap en ze mag zich omringd weten door de gemeente. Ze heeft een kervriendin die met haar meegaat gedurende de middelbare schoolperiode.

Bekijk alle foto's
 
Zondag 9 juni 2019 Verbinding van ds. Eline van Iperen aan de BronkerkgemeenschapVandaag werd ds. Eline van Iperen bevestigd tijdens een feestelijke, oecumenische Pinksterviering in de Bronkerk. Het team is nu compleet. Twee nieuwe dominees, een kerkelijk werker en een nieuwe organist die in korte tijd aan onze kerk verbonden zijn. We hopen daarmee een nieuwe stap te zetten als Bronkerk in Ugchelen, met als thema Kerk in het dorp.

Bij de gelofte werden vragen gesteld door vertegenwoordigers van ouderlingen, diakenen, kinderen, jongeren en ouderen, door de voorzitter van de kerkenraad, de scriba van de Classis Veluwe, een vertegenwoordiger van de Oecumenische Stuurgroep en de voorganger. Na het ja-woord kreeg ds. Eline van Iperen de zegen door handoplegging van alle vertegenwoordigers.

Na de dienst waren er toespraken met cadeaus. Zelfgemaakte bloemen en een vrolijke slinger van de kinderen (met daarop geschreven waar de kinderen van houden), een sterke fietspomp en een ouderwetse fietsmand vanaf de Waterloopleinmarkt. Omdat Eline zoveel van fietsen houdt. Manlief is niet zo'n fietsen en kreeg een wandelroute van het nieuwe klompenpad van Ugchelen cadeau (hopen dat hij van wandelen houdt...). En tot slot een potje honing als teken van verbondenheid met het dorp (we presenteren ons op de jaarlijkse honingmarkt in Ugchelen). We heten ds. Eline van Iperen van harte welkom in onze gemeenschap en in het dorp.

Tot slot was er een mooie bos bloemen voor Anja van der Hart voor haar enorme inzet tijdens voor, tijdens en na het vacant zijn van onze gemeente. Natuurlijk deed ze het niet alleen, maar een bedankje was meer dan waard.

En dan koffie met een gebakje. Iedereen kon Eline gelukwensen (en haar koffie werd koud...).

Bekijk alle foto's
 
Zaterdag 25 mei 2019 "Artist Impression" Waterloopleinmatkt 2019

Dit is een "Artist Impression" van de Waterloopleinmarkt 2019 met als thema: "Close Up". Weer een bijzondere dag van de mooiste markt van Nederland. Bedankt allen die hebben meegewerkt aan het slagen ervan.

Bekijk alle foto's
 
Zondag Cantate 19 mei 2019

Zondag Cantate werd opgeluisterd door het koor Crescendo. Met een gemiddelde leeftijd van boven de 80 jaar zongen ze erop los. Met  de woorden van diaken Th. van Driel uit Apeldoorn werd het een mooie dienst. De kinderen zaten vanwege ruimtegebrekt (zaterdag was de ophaaldag van de Waterloopleinmarkt) achter in de kerk en maakten mooie kaarten voor de kinderen van het asielzoekerscentrum in Apeldoorn (zie foto's).

Bekijk alle foto's
 
Overzicht 40-dagentijd, Paascyclus en dopen Sarah

Dit is een foto-overzicht van de 40-dagentijd, de Paascyclus en dopen van Sarah.

Met foto's over het thema van de kindernevendienst, een dienst met ds. Bouma, onze oude dominee Hannie van Boggelen, avondmaal, witte donderdag, goede vrijdag, stille zaterdag en de paasochtenddienst waarin Sarah gedoopt werd. Alles onder muzikale begeleiding van de cantorij, onze organist Jan Hamberg en zijn dochter op viool.

Kijk op uw gemak even naar de collage.

Jan Peter Willemsen

Bekijk alle foto's
 
Zondag 13 januari 2019 Bevestigingsdienst

Vandaag namen we afscheid van ambtsdragers en contactmedewerkers en werden nieuwe taakdragers bevestigd in hun ambt/taak. Fijn dat zoveel mensen willen bijdragen aan de Bronkerkgemeente in Ugchelen. Ook werden alle mensen bedankt die niet in de schijnwerper stonden maar achter de schermen allerlei werk verrichten. Samen zijn we gemeenschap en kerk in het dorp.

Bekijk alle foto's
 
Dinsdag 25 december 2018 Eerste Kerstdag

Feest van het Licht! Jezus is geboren, Hij is het Licht van de wereld. Dit mochten we vieren in een feestelijke dienst met cantorij, orgel en blazers. En dat we allemaal iets van dat Licht mogen reflecteren naar mensen om ons heen, net als de glowing-in-the-dark-sterretjes die de kinderen van Regina meekregen. Als het donker is dan geven ze licht...
(De laatste foto is gemaakt door Maarten)

Bekijk alle foto's
 
Zondag 23 december 2018 Kinderkerstfeest in de Bronkerk

Ook dit jaar is het kinderkerstfeest gevierd. Eerst moest er geknutseld, getimmers, versierd en ingepakt worden. Daar kreeg je erge honger van. De magen werden gevuld met hamburgers. Na het smullen was het tijd om te verkleden. De ouders, opa's en oma's kwamen binnen en het werd algauw gezellig. Toen werd het Kerstverhaal uitgebeeld, liederen gezongen en het Kerstkind werd aanbeden. De kameel heeft het allemaal aanschouwd...

Bekijk alle foto's
 
Zondag 23 december 2018 4e zondag van Advent

De tijd gaat snel. De vierde kaars is alweer aangestoken. Het licht schijnt steeds sterker in de duisternis. Gastpredikant ds. Wim Westerveld was dit keer onze voorganger.

Bekijk alle foto's
 
Zondag 16 december 2018 3e zondag van Advent

Waarschijnlijk wordt het geen witte Kerst, maar vandaag was de wereld een beetje wit. De kinderen hadden al sneeuwballen gegooid en een sneeuwpop gemaakt...

Zondag Voorpret, zou je deze 3e Advent kunnen noemen, zegt ds. Regina. Steeds meer zicht op de komst van het Kerstkind...

Gezamenlijk hebben we het Avondmaal gevierd. Brood en wijn werd gedeeld...

Bekijk alle foto's
 
Zondag 2 december 2018 Dopen Luuk, 1e zondag van Advent

In een feestelijke dienst werd Luuk gedoopt. Hij liet van zich horen. Hier ben ik! Het was tevens een leuke binnenkomer omdat de ouders en broertjes van Luuk over een aantal weekjes pas naar Ugchelen verhuizen. Iedereen kent ze nu al van gezicht. We heten ze van harte welkom in onze gemeenschap en hopen dat ze zich thuis zullen voelen.

Bekijk alle foto's
 
Zondag 25 november 2018 Gedachteniszondag


Vandaag werden de namen genoemd van hen die ons het afgelopen kerkelijk jaar zijn ontvallen. Bij het noemen van hun naam werd een kaarsje ontstoken vanuit de Paaskaars. De cantorij zingt: Laat de zon van Uw aangezicht over ons opgaan, zegen ons allen met het licht van Uw ogen. Allen zingen wij: Zij raken niet vergeten die over zijn gegaan tot U, want in uw heden bewaart Gij hun bestaan. Hun namen zijn verzekerd in uw gedachtenis, Gij zult ze blijven spreken tot die dag aan zal breken waarop het wachten is. Wij allen omringen hen...

Bekijk alle foto's
 
Zondag 11 november 2018 Bevestigingsdienst ds. Regina Davelaar

Vandaag is in een feestelijke dienst Regina Davelaar bevestigd als dominee van de Bronkerk in Ugchelen. De cantorij, o.l.v. Jan Hamberg, verleende haar medewerking, de kinderen gaven zelfgemaakte bloemen, er waren enkele speeches en natuurlijk ook cadeaus die typisch zijn voor de Bronkerk en Ugchelen. Met een warm applaus is ze opgenomen in onze gemeenschap. Na afloop van de dienst kon iedereen haar verwelkomen en nader kennis met haar maken. We hopen op een hele goede tijd samen.

Bekijk alle foto's
 
Zondag 16 september 2018 Start van het nieuwe kerkelijk seizoen. Een foto-impressie

In alle vroegte staat alles al klaar voor een feestelijke en actieve start van het nieuwe kerkelijke seizoen. Het wachten is op de bezoekers... De dienst had een eigen menukaart, een driegangenmenu. Een liturgie maar dan geheel anders. Ook de invulling was erg eigentijds. Het weer werkte prima mee om daarna actief bezig te zijn en om elkaar te ontmoeten. Dan is het uiteraard goed om ook de inwendige mens te versterken. Kijk gewoon even hoe het was...

Foto's van Jan en Jan Peter

Bekijk alle foto's
 
Zondag 9 september 2018 Bevestiging Jan Hamberg als organist van de Bronkerk

17 juni werd hij al voorgesteld aan de gemeente, nu is hij officiëel bevestigd als organis/pianist/cantor van de Bronkerk. We heten hem van harte welkom en hopen nog lang van zijn muzikale inbreng in de dienst te genieten. Hij zal bij ons lenig blijven want menigmaal verandert hij van positie: boven achter het orgel, beneden achter de piano om vervolgens weer naar boven te haasten...

Bekijk alle foto's
 
Zondag 17 juni 2018 Voorstellen nieuwe organist Jan Hamberg en na 10 jaar ds. Anton Verbeek weer op de kansel

Het mocht even duren, maar na 10 jaar ging onze oude voorganger ds. Anton Verbeek voor in de eredienst. Speciaal daarvoor heeft hij een feestelijke stola aangetrokken. Na de dienst was er koffie en tijd voor ontmoeting. Dit voelde vertrouwd vanaf beide kanten.
Tijdens de dienst werd Jan Hamberg voorgesteld als de nieuwe organist van de Bronkerk. Hij volg Ingeborg van Dokkum op. Hij vertelde dat hij een goed gevoel had bij deze gemeente en hoop dat het zo blijft. Wij natuurlijk ook.

Bekijk alle foto's
 
Woensdag 13 juni 2018 Bijen zijn hot! Informatieavond over bijen

Verslag van onze informatieavond over bijen bij Jan Peter Willemsen

Ik ging naar de informatieavond over bijen, om toch nog eens iets meer te willen weten over het bijenleven. Globaal dacht ik er toch wel veel van te weten; maaaaar....
Na deze geweldige avond over de bijen ging ik vol bewondering naar huis om het ingenieuze van de bijenvolken;
De manier van communiceren/de oerkracht om kost wat kost genoeg voedsel (honing) te verzamelen voor de winter.
De hiërarchie en de onderlinge harmonie waarin alles plaatsvindt om hun doel (wintervoedsel) te bereiken.
Daar kunnen wij mensen nog heel wat van leren.
Ook het vak van een imker is heel veel omvattend; je moet sowieso van je volk (bijen) houden en er veel tijd in willen steken.
Jan Peter en (2 collega imkers) heel hartelijk bedankt voor deze prachtige leerzame avond waarin we oa een kijkje mochten nemen in de bijenkasten, honing mochten slingeren en verschillende soorten honing hebben geproefd.
 
Woppy

Meer informatie: kijk in De Bron!

Bekijk alle foto's
 
Zondag 10 juni 2018 Jan en Ria Buis 50 jaar getrouwd en Kerk op de catwalk

Jan en Ria wilden hun 50-jarig jubileum graag samen met de gemeente vieren. In de dienst werd er aandacht aan besteed door dominee Anja van het Hart, een blazersensemble en de cantorij o.l.v. Ingeborg van Dokkum. Bij navraag door de dominee staken Harald en José Deuze hun vinger op. Zij zijn vandaag 13 jaar getrouwd. Beide paren kregen een kunstig gemaakt bloemmetje om ze in het zonnetje te zetten.
Na de dienst was er (voor de derde keer in de Bronkerk) Kerk op de catwalk waar Jan jaren aan heeft meegewerkt. Kon men eens zien waar hij altijd zo druk mee is geweest.

Bekijk alle foto's
 
Zondag 3 juni 2018 Dienst door het koor Vocation

Eens heel wat anders, een dienst die in z'n geheel is verzorgd door het koor Vocation o.l.v. Ton Schimmel. Het thema van de dienst was "Kom Zie". Een prachtige dienst met openhartige getuigenissen.

Foto's: Harard Deuze

Bekijk alle foto's
 
Zondag 27 mei 2018 Keerpuntfeest


Vandaag hebben vier kinderen een symplolische stap gezet rondom het doopvont. Voor de ouder een stap om meer los te laten en voor de kinderen een stap in de volgende stap in hun leven. Ze nemen afscheid van de basiscatechese en zijn uitgenodigd om verder het nieuwe traject in te gaan van het jeugdwerk bij de Bronkerk: FLOW. Vanuit de gemeente kregen ze een kerkvriend die hun en de komende jaren vergezelt en contact houdt. Ook kregen ze een rugzak mee met symbolisch ingredienten.

Bekijk alle foto's
 
Zondagmiddag 22 april 2018 Laatste dienst met ds. Bart Ramaker in de Bronkerk

Tja, en dan de laatste eredienst onder de bezielende leiding van ds. Bart Ramaker. Het ging over de Emmaüsgangers. Bart heeft een tijd lang samen met de gemeente in Ugchelen opgelopen, maar neemt nu definitief afscheid van ons. Een volle kerk met gasten uit oude gemeenten (Pekela, Stiens en Heerde) en gemeenteleden, cantorij en blazers. Als aandenken kreeg hij een schilderij van de Emmaüsgangers, geschilderd door de enige echte Marius van Dokkum en een boom vol met handen met teksten erop van de kinderen van de kindernevendienst. En zij hadden een "moeilijke vraag" voor de dominee: wat mist hij het meest nu hij stop als dominee? Dat zijn toch wel de diepe contacten met mensen in de gemeente en daarbuiten. Bart en Wil kunnen met de cadeaus die ze hebben gekregen van de gemeente en gemeenteleden persoonlijk nog vaak terugdenken aan de tijd in ons mooie Ugchelen...

Bekijk alle foto's
 
Vrijdagavond 20 april 2018 Afscheid van Bart Ramaker als predikant van de Bronkerk

Een geweldig afscheid hebben we gehad van Bart en Wil Ramaker. Aan lange tafels in de kerkzaal eten en elkaar ontmoeten, dat was wat Bart en Wil graag wilden. Niet te veel poespas, maar elkaar weer op een andere manier ontmoeten, zelfs bij hun afscheidsfeest op vrijdagavond. Tussendoor waren er wat speeches met bijhorende cadeautjes. En een serieuze Catwalk, net even anders dan wat we gewend zijn. Ach, bekijk gewoon de foto's...

Bekijk alle foto's
 
Zondagmiddag 15 april 2018 Feest in de kerk

Het is feest in de kerk. Een Bronkerkvariant van de Kliederkerk. Het ging over vertrouwen, een verhaal van David en Goliat met veel spelletjes, knutselen, tekenen en plezier. En natuurlijk pannenkoeken toe. Een geslaagd feest.

Bekijk alle foto's
 
Paascyclus 2018

In de Paascyclus vierden we op Witte Donderdag het avondmaal in een grote kring en deelden brood en wijn. Op Goede Vrijdag werd het licht van de Paaskaars gedoofd en werd deze uit de kerkzaal gedragen, symboliserend dat Jezus is gestorven. Op Stille Zaterdag hielden we een paaswake bij het kruis, toen werd het Paaslicht weer binnengedragen en verspreid door de kerk. Op Paaszondag vierden we de opstanding. Jezus is uit liefde voor ons gestorven en heeft de dood overwonnen door weer op te staan. En wij met Hem.
 
Foto-impressie van de Paascyclus…
 

Bekijk alle foto's
 
25 maart 2018 Zesde zondag 40-dagentijd, Palmpasen

Palmpasen. Jezus rijdt op een ezel Jeruzalem binnen. De mensen zwaaien met palmtakken...
Dominee Beer vertelde hetzelfde verhaal beneden aan de kinderen. Daarna werd er flink geknutseld aan palmpasentakken. Ze werden feestelijk ingehaald tijdens de dienst in de kerkzaal.
In deze dienst werd Henk Kerkdijk bevestigd als ouderling met een bijzondere opdracht. We wensen hem zegen toe in zijn bediening.

(Als (groot-)ouders foto's willen hebben van het palmpasentakken maken, mail dan even naar fotoalbum@bronkerk.nl)

Bekijk alle foto's
 
18 maart 2018 Vijfde zondag 40-dagentijd en afscheid Nico en Rita Stok

Een mooie dienst met als voorganger ds. Lammers uit Beekbergen. Voorbij de fijngrens gaan was de rode lijn van zijn preek. Niet allen het fijn hebben met elkaar maar een laagje dieper gaan. Waaronder omzien naar elkaar en vul zelf maar verder in...

Na de dienst werden mededelingen gedaan van de beroepingscommissie, de organistencommissie en de afscheid-van-Bart-commissie. En tot slot konden we allemaal afcheid nemen van Nico en Rita Stok onder het genot van een kopje koffie/thee met een gebakje. Zij gaan wonen in Ridderkerk. Bedankt voor alles wat jullie voor de Bronkerkgemeenschap hebben betekend.

Bekijk alle foto's
 
11 maart 2018 Kerk op Schootdienst met dominee Beer

Het was niet afgesproken maar dominee Beer had het ook over de vijf broden en twee vissen. Samen met de kinderen werd het verhaal uitgebeeld en werd brood en vis (komkommervis) gedeeld. Iedereen had genoeg.

Bekijk alle foto's
 
11 maart 2018 Vierde zondag 40-dagentijd

Vandaag ging het in de dienst over Jezus die alle mensen te eten geeft met maar vijf broden en twee vissen. En er bleef nog meer dan voldoende over. Als Jezus geeft ontvang je in overvloed. De dienst werd ondersteund door de zangers en zangeressen van Crescendo. Er hangen alweer vijf schilderijen in de kerkzaal die het verhaal van de vijf broden en twee vissen vertolken. Een groep kerkleden is elke week druk om het verhaal van de zondag te ondersteunen, ieder op zijn/haar eigen wijze. Ga gerust eens kijken.

Bekijk alle foto's
 
4 maart 2018 Derde zondag 40-dagentijd

Bij binnenkomst zag de kerkzaal er anders uit. De stoelen waren in een cirkelcorm geplaatst rondom het doopvont wat een bestlotenn sfeer gaf. Tijdens de dienst konden de ouders van de kinderen die afgelopen jaar zijn gedoopt konden het "poppetje"van het doopraam meenemen. De geboortedatum en doopdatum zijn erop geschreven. 
Rondom geloofsopvoeding was er de presentatie van de geloofskoffertjes. Hierin zit allelei materiaal dat o(groot)ouders kunnen gebruiken bij het vertellen over Jezus.
Kerk op Schoot liet zien wat er gebeurde tijdens de vieringen met de kinderen (tot 5 a 6 jaar). Er gebeurt meer dan zo op het oog zichtbaar is.
Samen bouwen we verder aan het Koninktijk van God.

Bekijk alle foto's
 
25 februari 2018 Tweede zondag 40-dagentijd

Jezus gaat met 3 leerlingen een berg op om dicht bij God te zijn. Daar zijn ze niet alleen want Elia en Mozes komen bij hen. Nadat Jezus met hen gesproken heeft klinkt een stem uit de hemel die Jezus aanwijst als de Zoon van God.

Bekijk alle foto's
 
18 februari 2018 Eerste zondag 40-dagentijd

Vandaag is het 40-dagenproject van start gegaan. Het thema dit jaar is: Ik zorg voor jou.
Jezus wordt gedoopt in de Jordaan. Een duif komt uit de hemel en een stem klinkt: Dit is mijn geliefde zoon.
Nadat Jezus gedoopt is wordt hij 40 dagen verzocht in de woestijn. Hij is niet alleen. De engelen zorgen voor Hem.
Het avondmaal werd samen gevierd als teken van Zijn liefde voor ons.

Bekijk alle foto's
 
Zondag 11 februari 2018 Gospelworkshop

Vandaag was een bijzondere dag. 41 deelnemers aan de gospelworkshop hadden een geweldige dag. Twee swingende liederen instuderen onder de inspirerende en humoristische leiding van André Bijleveld en daarna meedoen aan de spetterende finale tijdens de zangdienst. Een geweldige ervaring!

Bekijk alle foto's
 
Zondag 4 februari 2018 Preek van de leek en Kerk op schootdienst

Bert Brink had het vandaag over Job, over vertrouwen en loslaten. En daarna werd voor de kleintjes met hun (groot)ouders de bruilof te Kana gevierd. Jezus verandert water in wijn. Dan wordt het pas echt feest!

Bekijk alle foto's
 
Zondag 21 januari 2018 Oecumenische viering en afscheid Ingeborg als organist van de Bronkerk

Gezamenlijk met de leden van de Bonifatiusgeloofsgemeenschap in Ugchelen vierden we het begin van de week van Gebed voor de eenheid van de Christenen. Thema van de dienst was "Recht door zee".

Ingeborg van Dokkum speelde voor het laatst in deze dienst officieel op het orgel. Want ze neemt afscheid. Ze werd echt in het zonnetje gezet. Gelukkig verlaat ze ons niet voorgoed, want een keer in de maand zal ze ons blijven begeleiden met haar fantastische orgelspel.

Bekijk alle foto's
 
Zondag 14 januari 2018 Bevestigingsdienst

Vandaag namen we afscheid van ambtsdragers en werden nieuwe bevestigd in hun ambt. Fijn dat mensen hun tijd en energie willen inzetten voor de opbouw van de gemeente. Met een mooie roos werden ze bedankt / verwelkomd.

Bekijk alle foto's
 
Zondag 8 november

Thema van zondag 8 november: Samen één is beter dan verdeeld. Dit bloem -en oogst -arrangement geeft dit mooi weer. De diversiteit aan producten maakt toch een geheel.
Arrangement is gemaakt door Hetty Wouda

Bekijk alle foto's