Tekst van de week Tekst van de week
Arbeid behoedt ons van drie kwaden: de verveling, de ondeugd en de armoede.
-Voltaire-
Komende Zondag
Zondag 8 oktober   
10.00 uur: ds. Jan Lammers; Beekbergen

Diaconale collecte Bronkerk: Ugchels project
Dienst is bij te wonen via  Kerkomroep of YouTube
Lees meer
 
Ugchelen voor de voedselbank in oktober

Ugchelen voor de voedselbank in oktober
In de maand Oktober sparen we voor de Voedselbank; Broodbeleg, pannenkoekenmeel e.d. Ook andere houdbare producten zijn altijd welkom. De producten voor de voedselbank kunt u brengen in de kerk, daar staat een mand.
Ook door de week zijn er overdag en in de avond activiteiten in de kerk en u kunt dan ook de  artikelen voor de voedselbank brengen.
Alvast hartelijk bedankt.
 
14 oktober: Internationale Dag van de Palliatieve Zorg

14 oktober: Internationale Dag van de Palliatieve Zorg
Apeldoorn, 25 september 2022 – De 'Internationale Dag van de Palliatieve Zorg valt ieder jaar op de tweede zaterdag in oktober. In 2023 is dat 14 oktober. Het thema van de IDPZ is dit jaar Compassionate Communities. De dag besteedt aandacht aan zorg voor mensen die niet meer kunnen genezen. Er zijn veel activiteiten in het land om mensen bekend te maken met de mogelijkheden die er zijn om een zo goed mogelijke kwaliteit van leven te behouden, tot het einde. In Oost-Veluwe staan er ook veel evenementen in het teken van deze dag.
lees meer »
 
Actie kerkbalans 2024

Actie kerkbalans 2024
Gedurende vele jaren is de actie kerkbalans uitgevoerd door het invullen van een brief die bezorgd wordt en weer opgehaald. Dit proces vereist een grote inzet van vrijwilligers. Zo zijn er 40 zogenaamde lopers die de brieven bezorgen en een week later weer ophalen. Vervolgens zijn er vele uren nodig voor het verwerken van al de schriftelijke informatie in het financiële administratiesysteem van de kerk. Dat willen we anders gaan doen.
lees meer »
 
Oproep hulp oppasdienst

Oproep hulp oppasdienst
Beste Bronkerkers,
Voor de oppasdienst zijn we dringend op zoek naar 1 of 2 mensen, die ± 1x per maand tijdens de kerkdienst een  uurtje op de allerkleinsten zouden willen passen. Het is het streven om wekelijks oppasdienst aan te kunnen (blijven) bieden. Met de huidige 3 mensen blijft dit niet haalbaar. Wie komt ons helpen? Er kan contact opgenomen worden met Roline Zwijze: 
roline.zwijze@gmail.com of 06-22920325
 
Boeken Waterloopleinmarkt

Boeken Waterloopleinmarkt
Bent u aan het opruimen en hebt u boeken voor de Waterloopleinmarkt? Ik neem ze graag in ontvangst. Er worden veel romans en thrillers gehaald uit de boekenkast in De Duiker. En de internetverkoop van ons boekwinkeltje Boekenbron loopt geweldig. Zodoende is er dringend behoefte aan nieuwe aanvoer.
Het inbrengen van goederen voor de WPU is in de even weken van de maand op woensdagmorgen tussen 9 en 11 uur en diezelfde avond tussen 18.30 en 20.00 uur. Maar voor boeken kunt u met mij ook tussentijds een afspraak maken!!  
Tjeerd van der Meulen, tel. 06-44074229 of mail tvdmeulen@planet.nl
 
Kerkdiensten met beeld

Kerkdiensten met beeld
Op zondagmorgen, maar ook door de week, luisteren velen naar de diensten die op zondagmorgen rechtstreeks uitgezonden worden.  Vanaf zondag 7 februari kunt u de dienst ook met beeld volgen. Voorlopig verkeren we nog in de experimenteerfase en kan de kwaliteit van beeld en geluid niet optimaal zijn. Dit hopen we op termijn te verbeteren.
De dienst meebeleven via Kerkomroep blijft ook mogelijk.
Om de dienst met beeld te volgen kunt U de volgende link gebruiken.
Bronkerk Ugchelen - YouTube
 
Diaconaal project als cadeautip Diaconaal project als cadeautip
Viert u een jubileum, bruiloft, geboorte of afscheid en heeft u zelf geen behoefte meer aan een cadeau omdat ‘u alles toch al heeft’?
Denk dan eens aan ons diaconale project Casa Speranta in Moldavië!
Deze is bijzonder geschikt om het werk van de familie Bejan met een speciale gift te steunen, zodat zij hun droom kunnen verwezenlijken met de bouw van een gezinshuis voor weeskinderen. Zamel zelf geld in of vraag uw gasten hun gift rechtstreeks naar Kerk in Actie over te maken.
Bankrekening:  NL72 RABO 0103 115 773
t.n.v. Diaconie Bronkerk o.v.v. kindertehuis Moldavië
Namens de familie Bejan, hartelijk dank
 
 
Digitale Nieuwsbrief Bronkerk Digitale Nieuwsbrief Bronkerk
De Bronkerk brengt wekelijks een Digitale Nieuwsbrief uit. Hierin staat informatie die voor het samenleven, het elkaar ontmoeten en informeren van belang is voor het gemeente zijn.
De Nieuwsbrief is vooral bestemd voor meer persoonlijke zaken, zoals geboorte, ziekte, overlijden, om zo ook het meeleven met elkaar als Bronkerkgemeenschap te bevorderen. Deze brief wordt per mail verstuurd naar mensen die zich daarop hebben geabonneerd. Een papieren versie is op aanvraag ook verkrijgbaar.
lees meer »
 
Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers
Als u met uw Samsung Tablet onze website bekijkt, kan het voorkomen dat het menu dat u aantikt niet open blijft staan. Dat is erg vervelend omdat u dan niet één van de submenu’s kunt kiezen.
We zijn er achter gekomen dat als u op het pijltje achter het menu-item twee maal (snel) achter elkaar tikt, het menu open blijft staan, zodat u een keuze kunt maken uit één van de submenu’s.