Tekst van de week Tekst van de week
Afscheid nemen is een beetje sterven; sterven aan dat waarvan men houdt.
-Edmond Haraucourt-

Komende Zondag
Zondag 12 februari
10.00 uur: ds. Eline van Iperen
Diaconale collecte Bronkerk: Kerk in Actie / Werelddiakonaat Noodhulp
Dienst is bij te wonen via  Kerkomroep of YouTube

lees meer »
 
Afscheidsdienst van mevr. Carla Zuidema Afscheidsdienst van mevr. Carla Zuidema
De afscheidsdienst van Carla Zuidema op woensdag 8 Februari om 11:00 is via livestream te volgen.  Als u hier gebruik van wilt maken, dan kan dat via onderstaande link
Bronkerk Ugchelen - YouTube
 
 
Actie Kerkbalans

Actie Kerkbalans
De Actie kerkbalans 2023 loopt van 14 januari tm 28 januari. Voor de afhandeling van de digitale toezegging maakt de Bronkerk gebruik van de diensten van de Stichting Kerkelijk Geldbeheer. Deze SKG helpt kerken al 50 jaar bij het financieel beheer. Voor het gebruik van de digitale toezegging is er onderstaande link die u rechtsreeks leidt naar de SKG. De financiële afhandeling van uw toezegging doet de Bronkerk administratie. De handleiding helpt u bij het uitvoeren van de digitale toezegging
- Link naar SKG
- Link naar Handleiding
Mocht u vragen hebben of graag hulp bij het digitaal invoeren neem dan contact op via: email
of bijdrageadministratie@bronkerk.nl 
 
12 Februari Kerk op Schoot

12 Februari Kerk op Schoot

Op zondag 12 februari is er weer een Kerk op Schoot viering met ds. Beer. Het verhaal gaat deze keer over Jezus die de kinderen zegent.We hebben er mooie liedjes bij gezocht om samen te zingen.
Iedereen van 0 – 6 jaar is van harte welkom en natuurlijk zijn je (groot) ouders ook van harte welkom.

lees meer »
 
17 Februari DVDuiker Like father like son

17 Februari DVDuiker Like father like son
Like father like son is een Japanse film uit 2013 onder regie van Hirokazu Koreeda onder ander bekend van de film “After Life”, de allereerste film die DVDuiker gedraaid heeft. Het leven van een rijk echtpaar komt op z’n kop te staan na een telefoontje van het ziekenhuis waaruit blijkt dat ze zes jaar geleden het verkeerde kind hebben meegekregen. Ze staan voor een hartverscheurend dilemma: kiezen tussen hun “echte” zoon, of het jongentje dat ze al zes jaar lang als hun eigen kind opgevoed hebben. Vanuit dit schrijnende uitgangspunt vertrekt Koreeda voor een innemende film die bij iedereen een gevoelige snaar zal raken.
lees meer »
 
Vacature Predikant(e) Vacature Predikant(e)
Kerk zijn in de samenleving, geïnspireerd vanuit de Bron.”
Om hier samen met de gemeente vorm aan te geven zijn wij op zoek naar:
een inspirerende en enthousiaste predikant(e)
(max. 0,8 fte)
die een verbindende schakel is, in onze geloofsgemeenschap en daarbuiten als herkenbaar gezicht in ons mooie dorp Ugchelen. We zijn een actieve gemeente die omziet naar een ander en van betekenis wil blijven voor jong en oud.
Ben jij degene die met ons verder wil bouwen aan de Bronkerk-gemeenschap?
Dan zoeken wij jou
lees meer »
 
Oproep hulp oppasdienst

Oproep hulp oppasdienst
Beste Bronkerkers,
Voor de oppasdienst zijn we dringend op zoek naar 1 of 2 mensen, die ± 1x per maand tijdens de kerkdienst een  uurtje op de allerkleinsten zouden willen passen. Het is het streven om wekelijks oppasdienst aan te kunnen (blijven) bieden. Met de huidige 3 mensen blijft dit niet haalbaar. Wie komt ons helpen? Er kan contact opgenomen worden met Roline Zwijze: 
roline.zwijze@gmail.com of 06-22920325
 
Boeken Waterloopleinmarkt

Boeken Waterloopleinmarkt
Bent u aan het opruimen en hebt u boeken voor de Waterloopleinmarkt? Ik neem ze graag in ontvangst. Er zijn de afgelopen periode veel romans en thrillers gehaald uit de boekenkast in De Duiker. En de internetverkoop van ons boekwinkeltje Boekenbron loopt geweldig. Zodoende is er plek voor nieuwe aanvoer.
De inname van goederen op de woensdagmorgen staat stil, maar voor boeken kunt u met mij een afspraak maken. Tjeerd van der Meulen, tel. 06-44074229 of mail tvdmeulen@planet.nl
 
Kerkdiensten met beeld

Kerkdiensten met beeld
Op zondagmorgen, maar ook door de week, luisteren velen naar de diensten die op zondagmorgen rechtstreeks uitgezonden worden.  Vanaf zondag 7 februari kunt u de dienst ook met beeld volgen. Voorlopig verkeren we nog in de experimenteerfase en kan de kwaliteit van beeld en geluid niet optimaal zijn. Dit hopen we op termijn te verbeteren.
De dienst meebeleven via Kerkomroep blijft ook mogelijk.
Om de dienst met beeld te volgen kunt U de volgende link gebruiken.
Bronkerk Ugchelen - YouTube
 
Diaconaal project als cadeautip Diaconaal project als cadeautip
Viert u een jubileum, bruiloft, geboorte of afscheid en heeft u zelf geen behoefte meer aan een cadeau omdat ‘u alles toch al heeft’?
Denk dan eens aan ons diaconale project Casa Speranta in Moldavië!
Deze is bijzonder geschikt om het werk van de familie Bejan met een speciale gift te steunen, zodat zij hun droom kunnen verwezenlijken met de bouw van een gezinshuis voor weeskinderen. Zamel zelf geld in of vraag uw gasten hun gift rechtstreeks naar Kerk in Actie over te maken.
Bankrekening:  NL72 RABO 0103 115 773
t.n.v. Diaconie Bronkerk o.v.v. kindertehuis Moldavië
Namens de familie Bejan, hartelijk dank
 
 
Digitale Nieuwsbrief Bronkerk Digitale Nieuwsbrief Bronkerk
De Bronkerk brengt wekelijks een Digitale Nieuwsbrief uit. Hierin staat informatie die voor het samenleven, het elkaar ontmoeten en informeren van belang is voor het gemeente zijn.
De Nieuwsbrief is vooral bestemd voor meer persoonlijke zaken, zoals geboorte, ziekte, overlijden, om zo ook het meeleven met elkaar als Bronkerkgemeenschap te bevorderen. Deze brief wordt per mail verstuurd naar mensen die zich daarop hebben geabonneerd. Een papieren versie is op aanvraag ook verkrijgbaar.
lees meer »
 
Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers Mededeling voor Samsung Tablet gebruikers
Als u met uw Samsung Tablet onze website bekijkt, kan het voorkomen dat het menu dat u aantikt niet open blijft staan. Dat is erg vervelend omdat u dan niet één van de submenu’s kunt kiezen.
We zijn er achter gekomen dat als u op het pijltje achter het menu-item twee maal (snel) achter elkaar tikt, het menu open blijft staan, zodat u een keuze kunt maken uit één van de submenu’s.